Nahrávky vybírané pro prestižní Grand Prix Svetozára Stračinu

22. září 2021

Letošní covidový ročník mezinárodního festivalu nahrávek s folklorní tematikou GP Svetozára Stračinu nám přinesl veliký úspěch: po ročníku 2015 je to již druhé absolutní vítězství Českého rozhlasu Ostrava v této prestižní rozhlasové soutěži.

Které nahrávky byly v širším výběru moravskoslezské regionální stanice, které byly následně vybrány do celostátního kola a která nakonec veřejnoprávní médium České republiky nejúspěšněji reprezentovala v konkurenci čtyřiceti nahrávek z celého světa?

To prozradí Píseň domova, ve které vás potěší zpěvačky Michaela Bařinová a Klára Blažková, houslista Jaromír Kučera, zpěvák a multiinstrumentalista Marian Friedl, doprovázejí  Vojenský umělecký soubor Ondráš a Ensemble FLAIR. Poděkování patří i festivalu Musica pura, na jehož prknech ročníku 2019 byla vítězná nahrávka natočena.

Grand Prix Svetozára Stračinu je mezinárodní soutěžní bienále o nejlepší nahrávku v oblasti hudebního folkloru, která pochází z produkce veřejnoprávního rozhlasu sdruženého v Evropské vysílací unii (EBU).

autor: Jan Rokyta
Spustit audio

Související