Nápor na finančních úřadech. Je poslední den pro vyřízení daně z příjmu

3. duben 2018
Zprávy , Zprávy

Dnes končí lhůta pro podání daňového přiznání. Týká se to všech fyzických osob, které nevyužívají služeb daňového poradce. Na pobočkách finančních úřadů v Moravskoslezském kraji je dnes rušno.

Asi 50 lidí čekalo ráno ve frontě před finančním úřadem v centru Ostravy. A další stále přicházejí. Dlouho se ale nečeká, je otevřených více přepážek než jindy. „Bylo to úplně bezproblémové, žádné dlouhé řady, mají tam posily. Čekal jsem asi patnáct minutek, takže se to dalo,“ shodli se námi oslovení klienti.

Finanční úřady v Moravskoslezském kraji budou otevřené až do 18:00. Bez sankce je možné daň zaplatit do 10. dubna, potvrdila mluvčí Finančního úřadu pro Moravskoslezský kraj Petra Homolová. Varuje před chybně uvedeným číslem bankovního účtu. To správné začíná předčíslím 721.

„Zřejmě se zavedením toho zjednodušeného tiskopisu, který je pouze pro ty zaměstnance, se nám v Moravskoslezském kraji loni asi tisíc poplatníků netrefilo do toho předčíslí a poslalo to na takzvanou závislou činnost. A kdyby si někdo nebyl jistý, radši ať na ten finanční úřad zavolá, než aby to měl špatně zaplaceno,“ upozornila Homolová.

Ti, kteří podat daňové přiznání nestihnou ani dnes, mají ještě pětidenní lhůtu bez pokuty. Pak už ale hrozí sankce podle délky prodlení a výše daně – minimálně ale 500 korun.

autor: mrk
Spustit audio