Naučná včelí stezka v Horní Lhotě vede lesem. Je plná obrázků, informací i hravých prvků

10. listopad 2020

Včelí úly, dendrofon i naučné tabule o životě a chovu včel. To všechno nabízí nová Naučná včelí stezka v Horní Lhotě nedaleko Ostravy v Moravskoslezském kraji. Přibližně jeden kilometr dlouhá stezka, která se klikatí lesem v areálu Vaňkova kopce, je přístupná teprve od letošního léta.

Stezka vede do kopce, lesními cestičkami, a je vytvořená v souladu s přírodou a co nejmenším zásahem do krajiny. Hravou formou láká za poznáním i na procházku, což mohou v rámci trávení volného času i vzdělávání ocenit jak školy, tak celé rodiny.

Návštěvníci na stezce najdou celkem 14 vzdělávacích cedulí, které názorně popisují a přibližují rozmanitý život včel, historii včelařství i jednotlivé včelí produkty. K vidění jsou na stezce i včelí úly a úlový klát se stovkami pracovitých včeliček. Dalšími zajímavostmi na stezce jsou dendrofon, bosonohý chodník, hmyzí domek a ohniště.

Naučná včelí stezka v Horní Lhotě

Naučná včelí stezka v Horní Lhotě, vzdálené jen pár kilometrů od Ostravy, byla nově otevřena v létě 2020. V plánu je obohatit ji ještě o další hravé a interaktivní prvky. Probíhat na ní budou také včelařské kroužky a příměstské tábory pro malé včelaře.

Kromě toho je zábavně-sportovní areál Vaňkova kopce vyhledávaný během zimní sezóny milovníky zimních sportů. Středisko v lokalitě podhůří Nízkého Jeseníku disponuje dvěma lyžařskými vleky a zájemci se tam případně mohou naučit jezdit na lyžích nebo snowboardu pod vedením kvalifikovaných instruktorů.

Spustit audio