Návrhářka Zuzana Osako si splní sen. Pro sportovce vytvoří kolekci na olympiádu v Tokiu

9. červenec 2020

Středeční prázdninový seriál Apetýtu s názvem „Rodinná dovolená“ patřil mamince s dcerou. Zuzana Osako a dcera Sophie jsou módní návrhářky, mimo jiné autorky kolekce sportovního oblečení inspirované modrotiskem. Tu si měli letos na olympijských hrách v Tokiu obléci naši sportovci.

„V oděvní tvorbě se mi splnily sny, které jsem měla od dětství. A olympiáda byla jeden v nich.“ Zuzana Osako neměla vůbec tušení, že taková nabídka přijde a přiznává, že jí při čtení e-mailu do očí vhrkly slzy.

Olympijská kolekce je ale prozatím zahalena tajemstvím. Co se ale ví, je, že hlavním prvkem bude modrotisk. „Každému členovi výpravy děláme oděv na míru, i boty. Zkoušíme stovky lidí, Sophie mi s tím pomáhá.“ Zuzana Osako běžně šije oděvy pro ženy, proto se obávala, jestli budu mít pro muže dobré oko. „Snažím se je odhadnout podle ramen,“ směje se návrhářka.

Odložení letošních olympijských her ale prý nic neznamená. „Až budou mít sportovci jistou nominaci, tak teprve tehdy začneme šít. A nominace budou na poslední chvíli, proběhne to adrenalinově tak jako tak.“ Olympijský projekt je momentálně pro Zuzanu Osako mediálně nejvýraznější, ale nejvíce ji zaměstnává individuální tvorba a její zákaznice. Jako malá značka začínala před 4,5 roky.

Co v létě nejraději oblékají dvě generace tvůrkyň módních trendů? A jaký vztah mají mezi sebou matka s dcerou? Platí u nich známé rčení „jaká matka, taká Katka“? Poslechněte si celý rozhovor Jarky Vykoupilové.

autoři: Jarka Vykoupilová , lop
Spustit audio

Související