Největší festival romské kultury na světě poprvé online

22. listopad 2020

O podobě druhé části světoznámého romského festival Khamoro je rozhodnuto. Kvůli nepříznivé epidemiologické situaci se koncerty odehrají online.

Khamoro (romsky „sluníčko“) je největší a nejznámější profesionální romský festival na světě. V Praze ho už od roku 1999 pořádá spolek Slovo 21 a Studio Production Saga, s.r.o. Khamoro nabízí každoročně jedinečné koncerty romských kapel z celého světa, výstavy, filmové projekce, taneční workshopy i odborné semináře a konference.

Letošní Khamoro poznamenala stejně jako řadu jiných kulturních akcí koronavirová pandemie. Organizátoři museli program rozdělit do dvou částí. První série vystoupení se odehrála již koncem září, o podobě druhé se rozhodlo v minulých týdnech. Khamoro poprvé ve své historii přichází v online formátu sofistikovaného streamingu, a to pod záštitou ministra kultury České republiky Lubomíra Zaorálka a primátora hlavního města Prahy Zdeňka Hřiba.

Zhlédnutí koncertů je zcela zdarma, zájemci ale budou moci na projekt přispět libovolnou částkou pomocí odkazu ve streamu. Vybrané finance podpoří vzdělávání romských dětí v České republice.

Aktuální informace jsou dostupné na oficiálním Facebooku festivalu Khamoro nebo na webových stránkách festivalu www.khamoro.cz

Program:

28. 11. 2020 - 18:00 - Koncert tradiční romské hudby CZ

  • Milan Kroka & Friends
  • Surmajovci
  • Mário Bihári & Bachtale Apsa

Sledovat budete moci na https://fb.me/e/UZtILbvn

29. 11. 2020 - 18:00 - Galakoncert

  • Kale & Gitana / CZ, SK
  • Traio Romano/ FR, RO
  • Marcela & Los Murchales/ FR, SK
  • Puerto Flamenco/ESP
  • host: Fricska Dance Group / HU

Sledovat budete moci na https://fb.me/e/cy6gCyxpl

4.12.2020 - 10:00 - Mezinárodní konference o romské literature

Sledovat budeme moci živě z kulturního centra La Fabrika v pražských Holešovicích pomocí facebookové stránky Khamoro.

Největší festival romské kultury na světě Khamoro poprvé online
Spustit audio

Související