Nesmrtelná. Hrajeme z novinkového alba kapely Hrozen

23. červenec 2021

V Hudebním přístavu vítáme už podruhé kapelu Hrozen z Frýdku-Místku, která letos natočila nové album s názvem Cuvée. Jako další ukázku vybíráme píseň Nesmrtelná.

Hrozen nahráli novou desku ve složení Miroslav Přikryl, Veronika Jedličková, Vladimír Ochman, Tomáš Kothera a Alžběta Přikrylová. Album Cuvée potěší především posluchače, kteří mají rádi hudbu jako intelektuální protest a silné sdělení, než jako masovou zábavu s tisíckrát otřepaným sloganem. Proto nepřekvapí tématika písní jako Ekonomickej migrant či Obránci hodnot.

autor: Milan Bátor
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.