Nevím, jestli ještě někde existuje takový vzácný vztah jako mezi Čechy a Slováky, zamýšlí se zpěvák Ďurica

10. červen 2022

V Apetýtu vám představíme slovenského zpěváka Adama Ďuricu a jeho nové album Naše hriechy. Kolik práce mu dalo dojít si ke splněnému snu o hudební kariéře?

Hudba dokáže mnohé věci, vrací nás třeba v čase. Písně jsou pro Adama Ďuricu jakýmsi časostrojem. „Mám pocit, že to tak máme všichni. Když má někdo oblíbenou písničku, tak si vzpomene, při jaké situaci mu vstoupila do života. Vzpomínám si, jak jsem poprvé z rádia slyšel svou skladbu Neľutujem – ani jsem tomu nemohl věřit,“ vypráví slovenský zpěvák.

„Úspěch u hudebníků se dá chápat různě a není to jen o hranosti. Skrze rádio lidem ukážeme, že ta písnička existuje, ale jestli si ji posluchači oblíbí, to není úplně jasné,“ myslí si Ďurica.

Co říká na to, že jsou jeho písničky streamovanější v Česku než na Slovensku? „Češi jsou otevřenější novým věcem, nejsou z nich vystrašení. Českou muziku mám rád, máte spoustu dobrých muzikantů a já tu mám i kamarády. Zdá se, že svět je velký, ale zas tak vlastně není.  Měli bychom si vážit vztahu mezi Čechy a Slováky – nevím, jestli tohle ve světě ještě někde je. Hranice jsou, ale jen formální,“ myslí si Adam Ďurica.

Stává se, že mu texty písní nabízí fanoušci? Jak jeho synové přebírají vztah k hudbě? Jsou nezazpívatelné texty? Poslechněte si Apetýt!

Spustit audio

Související