Noc otevřených dveří v Českém rozhlase Ostrava. Přijďte se podívat!

3. červen 2017

Zajímá vás, jak vypadá příprava vysílání v Českém rozhlase Ostrava? Přijďte se podívat na noc otevřených dveří v rámci Ostravské muzejní noci, a to v sobotu 10. června od 17:00 do budovy Českého rozhlasu.

Uvidíte práci rozhlasových moderátorů a budete si ji také moci sami vyzkoušet. Je libo fotografii s mikrofonem jako pravý moderátor, zprávař či reportér? Přesně takovou si můžete u nás během noci otevřených dveří pořídit.

V legendárním Studiu 1, kde začínaly mnohé pěvecké a hudební hvězdy, jsme pro vás připravili také zajímavý hudební program. Čeká vás vystoupení cimbálové muziky Tragač spolu s folklorním souborem Ondřejnica, pěvecký sbor Voices of Ostrava, písničkář Marek Viteker a zpěvák Radek Morcinek. Uslyšíte také muzikálové melodie sólových zpěváků při fakultě umění Ostravské univerzity.


Program ve Studiu 1
17:15–17:45 Zpěvák Radek Morcinek
17:50–20:30 CM Tragač a soubor Ondřejnica
20:30–21:30 Pěvecké trio Voices of Ostrava
21:30–22:00 Písničkář Marek Viteker
22:00–23:00 Muzikálové melodie zpěváků při FU OU

Pro děti pak bude na dvoře Českého rozhlasu Ostrava nachystáno malování na obličej, různé soutěže a skvělá bublinová školka. Začínáme 10. června v 17 hodin a budeme s vámi až do 23 hodin. Těšíme se na vás v centru Ostravy na ulici Dr. Šmerala 2.

Celkem se do 9. ročníku kulturního festivalu s názvem Ostravská muzejní noc zapojí 39 ostravských institucí, které se věnují kultuře nebo vzdělávání. Do svého zákulisí vás pustí muzea, galerie, knihovny, školy, technické památky, kavárny, kluby, radnice, cirkus i centra se speciálním zaměřením. Nebudou chybět výstavy, komentované prohlídky, přednášky, projekce, koncerty, workshopy, tvůrčí dílny nebo scénická vystoupení. Další informace najdete na stránkách Ostravské muzejní noci.

Ostravská muzejní noc 2017
autoři: ČRo Ostrava , Zita Šperlínová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.