Sváteční dny ve vysílání Českého rozhlasu Ostrava – spousta pohody a zábavy

21. prosinec 2022

Na Štědrý den i na svátky pro vás máme nadílku, která potěší vaše uši nejen v tyto dny. Na co se můžete těšit?

Štědrý den

Po 10. hodině se můžete těšit na sváteční rozhovor s Martinem Davidem, biskupem Diecéze ostravsko-opavské. Po 13. hodině pak na podporu projektu Zlatá láska nabídneme rozhovor s prvním vybraným manželským párem, který spolu žije 50 let.

Svátečně laděné bude i proudové vysílání – vánoční písničky protkané zpravodajsko-publicistickými příspěvky s vánoční tematikou.

Boží hod vánoční

Dopoledne nebude chybět Pochoutkový rok – tentokrát to ale bude opravdový speciál, uslyšíte záznam z vyhlášení výsledků Pochoutkového roku 2022.

Hodinu po poledni nabídneme další rozhovor projektu Zlatá láska a poté přijde na řadu humor v podobě půlhodinky Chaloupky strýčka Artura. Mimochodem humor nebude chybět ani po 16. hodině v Hvězdných návratech.

Čtěte také

Určitě si ale nenechte ujít Rozhlasové listování, povídku Ignáta Herrmanna Tobiáškův Štědrý den. Vyprávění o tom, jak den, který pro Tobiáška začal neslavně,  skončí mimořádně dobře, uslyšíte v podání herce Jana Filipa.

Svátek svatého Štěpána

Také na druhý svátek vánoční vám máme co nabídnout. Kromě svátečně laděného proudového vysílání a rozhovoru projektu Zlatá láska bychom vás rádi pozvali k poslechu večerního Souznění 2022, tedy sestřihu letošního ročníku festivalu. Mimochodem – jeden z koncertů festivalu jsme vysílali přímým přenosem, a to Ohnivé Vánoce v podání bratislavské muziky Cigánski diabli.

Čtěte také

V dopoledni ještě připomínáme Hosta Českého rozhlasu Ostrava. Po 10. hodině u mikrofonu uvítáme režisérku Martu Santovjákovou-Gerlíkovou a muzikanta Pavla Sotoniaka. Oba jsou spojeni s pohádkou, pojmenovanou Největší dar, která vznikla na Valašsku a je o valašských bozích i přírodních zákonitostech.

Vybíráme z programu svátečních dní

24. prosince:
10:00 Sváteční host biskup Martin David
13:00 Zlatá láska
14:00 Sváteční odpoledne s ČRo Ostrava
16:00 Hvězdné návraty

25. prosince:
10:00 Pochoutkový rok
13:00 Zlatá láska
15:30 Ignát Herrmann: Tobiáškův Štědrý den
18:00 Oldies aneb Historie z černých drážek

26. prosince:
10:00 Host ČRo Ostrava: režisérka Marta Santovjáková-Gerlíková a muzikant Pavel Sotoniak
13:00 Zlatá láska
18:00 Souznění 2022

Silvestr a Nový rok

Poslední den roku vás čeká spousta zábavy a legrace. Určitě si nenechejte ujít dopolední rozhovor s muzikantem, textařem a bavičem Jiřím Krhutem, který bude hostem Kateřiny Huberové. Hodinu po poledni vás čeká silvestrovský speciál Výletů a po 18. hodině jste zváni k poslechu Silvestrů Vladimíra Menšíka.

Z novoročního programu upozorňujeme na Výlety – speciální novoroční vydání k výročí 30 let České republiky.

autor: tif
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka