Nominace na Stavbu roku 2020 Libereckého kraje jsou uzavřené. Vyberte svého favorita

1. červenec 2020 11:57

Soutěž o stavbu roku nese od loňského roku jméno architekta Karla Hubáčka. Kraj se také snaží víc zapojit veřejnost, města a obce a zvýšit tak zájem o soutěž i její prestiž.

Čtěte také

Mezi 48 projekty, které realizátoři přihlásili do soutěže Karla Hubáčka o Stavbu roku 2020 Libereckého kraje, jsou například nové městské knihovny v Hrádku nad Nisou a Železném Brodu, centrum odborného vzdělávání sklářské školy v Kamenickém Šenově a také nový vodojem v Ohrazenicích připomínající fotbalovou trofej patří. Českou tiskovou kancelář o tom informovala Petra Handlířová ze společnosti Agentura regionálního rozvoje, která ji zajišťuje. Příjem nominací skončil, o vítězích v jednotlivých kategoriích teď bude rozhodovat odborná porota. O svém favoritovi může hlasovat i veřejnost. „Do 17. srpna je otevřeno hlasování prostřednictvím webových stránek," doplnila Petra Handlířová.

Čtěte také

Soutěž o stavbu roku se koná už pošestnácté. Už loni se zájem o ni výrazně zvýšil. Zatímco ještě v roce 2018 přihlásili investoři a stavebníci jen 6 staveb a 4 studentské práce, loni už porota posuzovala 49 projektů, z toho 42 staveb, 1 stavebně-inovační realizaci a 6 studentských prací. Hlavní cenu pojmenovanou podle autora stavby horského hotelu a vysílače Ještěd architekta Karla Hubáčka rozdělil kraj do dvou kategorií. Kraj zvlášť oceňuje nejlepší stavbu a také nejlepší řešení veřejného prostoru.

Čtěte také

Loni zvítězila mateřská škola ve Vratislavicích nad Nisou architektů Petra Stolína a Aleny Mičekové, která vedle hlavní ceny získala ocenění i v kategorii inovací a kategorii občanských a průmyslových staveb. Veřejnosti se nejvíc líbila nová hasičská zbrojnice v Krásné Studánce postavená podle návrhu architekta Vojtěcha Šruta. 

autor: reČRoL | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související