Nový dvoudenní model Davisova poháru přináší pro nehrající kapitány starosti navíc

30. leden 2019 14:03

Po necelém roce se čeští tenisoví daviscupoví reprezentanti představí na domácí půdě a opět to bude v Ostravě. Hrát se bude ve vítkovické Ostravar Aréně.

„Zvolili jsme si pomalejší povrch, trochu se to přizpůsobuje antuce, to kluci chtěli. Zápasy sice budou na dva vítězné sety, ale budou to dlouhé výměny,“ předpokládá před utkáním kvalifikačního kola soutěže nehrající kapitán Jaroslav Navrátil.

Při dvoudenním modelu Davis Cupu a zápasech na dva vítězné sety může docházet k častějším překvapením. „Nevím úplně co od toho čekat. Mám raději delší zápasy, kdy si to člověk může nějak rozvrhnout. Ale uvidíme, důležitý bude začátek,“ říká zkušený tenista Lukáš Rosol.

S Nizozemci se český tým utkává podruhé od září roku 2017, kdy prohrál na půdě soupeře v baráži o udržení 2:3. Teď v domácí odvetě věří v sílu ostravského publika. Lukáš Rosol by vzhledem ke zkušenostem a tradiční daviscupové bojovnosti mohl být za Jiřím veselým dvojkou do dvouher.

Čtěte takéČeský tým odehraje první kolo Fed Cupu ve složení Plíšková, Siniaková, Vondroušová a Krejčíková

„Je to všechno otevřené. Ať hraje kdokoli, hlavně ať posbíráme ty tři body. Forma je relativně zpátky, už si zvykám na halu a zranění se mi zatím vyhýbají,“ dodává Rosol.

Dvojkou by mohl být i Adam Pavlásek, ale nehrající kapitán Navrátil má zamotanou hlavu s nasazením tenistů i kvůli novému modelu. „Ještě uvidím. Rozhodnutí ale bude velice důležité, protože kdyby vyšel los a Jirka Veselý by hrál druhého hráče, pak by začínal ve čtyřhře a pak po dvacetiminutové pauze případně třetí singl. To je velice náročné, takže to musím zvážit,“ dodal Jaroslav Navrátil před čtvrtečním losem.

autor: ddp
Spustit audio