Nových asi 200 pracovních míst by v Krnově měli nabídnout čtyři investoři

14. listopad 2017
Zprávy , Zprávy

Nové pracovní příležitosti by v Krnově a okolí měly nabídnout 4 společnosti. Ty chtějí podnikat v části tamní průmyslové zóny Červený dvůr 2. Firmy už od města dostaly návrhy kupních smluv. O podmínkách koupě budou ale ještě jednat.

„Sice se to tady zlepšilo, ale pořád ještě pracovní místa chybí. Kdysi tady byla spousta továren, které zkrachovaly, takže je to horší,“ říká paní Miluše. Souhlasí s ní paní Tereza, která své místo hledala několik měsíců. „Práce je tady fakt málo hlavně pro ženy,“ míní.

Zlepšit situaci na trhu práce by měli čtyři noví investoři, kteří chtějí podnikat v druhé části zdejší průmyslové zóny. „Město jedná s čtyřmi krnovskými firmami. Jejich zástupci už obdrželi návrh kupní smlouvy na část pozemků. Obsah smlouvy se bude v nejbližších týdnech po vzájemných konzultacích konkretizovat,“ říká mluvčí města Dita Círová s tím, že práci by tam mělo najít minimálně 180 lidí.

Celkem 50 milionů korun přispěl na rozvoj průmyslové zóny stát. A ten teď investorům klade přísné podmínky. I proto schvalovacím řízením prošli jen 4 z 6 zájemců.

Takové zdlouhavé jednání se nelíbí například panu Lubomírovi. Podle něj se budou další podnikatelé do zóny hledat jen obtížně. „Je to neuvážená investice. První průmyslová zóna není možná ani z 60 procent obsazená a už je vybudovaná nová,“ diví se.

Čtyři vybraní investoři budou podnikat na polovině desetihektarové zóny. Zbytek pozemku bude město nabízet investorům dál.

autor: Klára Kohutová
Spustit audio