Nůžky aneb Zpívám dobře, zpívám rád! DAB+ rádio tentokrát putuje do Opavy

1. duben 2019

Celotýdenní pěvecká soutěž Nůžky aneb Zpívám dobře, zpívám rád! je s vámi každý všední den dopoledne v 09:50. A o víkendu hodnotíme a vybíráme vítěze.

Orlová, Mokré Lazce, Příbor, Zašová. Do soutěže Nůžky aneb Zpívám dobře, zpívám rád! volají zpěváci s celého moravskoslezského kraje a z těchto míst pochází naši zpěváci z minulého týdne. Úkolem každého z nich bylo správně dozpívat ustřihnutou písničku. Zazněly známé písně českých zpěváků, zpěvaček a kapel jako je Hana Zagorová, Golden Kids, Katel Gott, Čechomor a Karel Štědrý s Josefem Zímou. Nejúspěšnější zpěvačkou z celého týdne byla paní Dana z Opavy, která v pondělí skvěle dozpívala píseň Je naprosto nezbytné od Hany Zagorové.

Ostatní soutěžící však nemusí zoufat, protože každý z nich od Českého rozhlasu Ostrava dostává poukaz do Národního divadla moravskoslezského v hodnotě 400 Kč. Navíc se všichni soutěžící, kteří zatím nevyhráli hlavní cenu v podobě digitálního rádia, mohou pokusit zazpívat znovu.

Vyhodnocení v podání Artura Kubici, který stojí v čele nezávislé rozhlasové poroty, si můžete poslechnout v audio nahrávce (viz Artur Kubica a jeho týdenní rekapitulace soutěže).

Soutěže Nůžky aneb Zpívám dobře, zpívám rád! se můžete zúčastnit každý všední den v 09:50. Stačí v tento čas zavolat na 596112266 a zkusit správně dokončit ustřihnutou písničku. Za každý úspěšný pokus jsou soutěžící odměněni drobnou výhrou. Vyhodnocení celého týdne, tedy vítěze, který vyhrává digitální DAB+ rádio, uslyšíte vždy v sobotu v 08:50 ve vysílání Českého rozhlasu Ostrava.

Plné znění pravidel soutěže najdete zde.

autor: Zita Šperlínová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.