Nůžky aneb Zpívám dobře, zpívám rád! – vyhodnocení druhého týdne soutěže

11. březen 2019

Celotýdenní pěvecká soutěž Nůžky aneb Zpívám dobře, zpívám rád! je s vámi každý všední den dopoledne v 09:50. A o víkendu hodnotíme a vybíráme vítěze.

V druhém soutěžním týdnu jste si s námi zazpívali písně Už nejsem volná od Petry Janů, Sbohem galánečko Vlasty Redla, Klaunova zpověď od Petra Nováka nebo Proklínám od kapely Žentour. A kdo v týdnu od 4. do 8. března zpíval nejlépe? Na kvalitu, zajímavost i odhodlání našich soutěžících se podívala rozhlasová porota v čele s redaktorem Arturem Kubicou.

Hlavní výhru týdne, tedy přenosné digitální rádio DAB+, v druhém soutěžním kole roku 2019 vyhrála paní Šárka ze Slatiny. Ta si rozhlasovou porotu získala svým procítěným zpěvem ustřihnutého kousku písně Křídla motýli od Anety Langerové. Sestřih z celého týdne spolu s vyhodnocením Artura Kubici si můžete poslechnout v audio nahrávce.

Soutěže Nůžky aneb Zpívám dobře, zpívám rád! se můžete zúčastnit každý všední den v 09:50. Stačí v tento čas zavolat na 596112266 a zkusit správně dokončit ustřihnutou písničku. Za každý úspěšný pokus jsou soutěžící odměněni drobnou výhrou. Vyhodnocení celého týdne, tedy vítěze, který vyhrává digitální DAB+ rádio, uslyšíte vždy v sobotu v 08:50 ve vysílání Českého rozhlasu Ostrava.

Celá pravidla soutěže najdete zde.

autor: Zita Šperlínová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.