Ochotníci ve Štramberku, veletrh Včela!!!, africké trhy... Vyberte si z našich tipů

17. březen 2022

Kam za kulturou, zábavou, pohodou dnes a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Pátek

Včela!!! To je dvoudenní veletrh včelařství, který v pátek v deset hodin dopoledne startuje na ostravské Černé louce. Na veletrhu se můžete těšit na včelařské produkty, vybavení a výrobky pro včelaře, léčivé přípravky z včelích produktů, odborné přednášky, soutěže i ochutnávky. V sobotu jste na veletrh zváni také od 10 do 18 hodin.

V havířovské galerii Radost můžete navštívit výstavu členů výtvarné skupiny In Signum – s názvem Podoby smaltu. Většina vystavených prací pochází z dílny uměleckého smaltu ve Frýdlantu nad Ostravicí a jejich autory jsou například Karol Hercík a Kateřina Pavlicová.

Ve Štramberku je v plném proudu Štramberská divadelní přehlídka, na které se letos představí sedm ochotnických souborů. V pátek od 19:30 bude pódium Kulturního domu patřit Divadlu bez portfeje z Nového Jičína, které zahraje současnou francouzskou komedii Anna v ringu.

Senior na cestách. To je cyklus komentovaných výletů, které pro dříve narozené pořádá ostravský klub Atlantik. V pátek mají zájemci sraz už v 8:50 na vlakové stanici Ostrava-Stodolní, odkud se vydají do Opavy. Navštíví společně mimo jiné konkatedrálu, Obecní dům a Dům umění.

Sobota

V Třinci by vás mohly zaujmout Africké trhy. V Kulturním domě nabídnou od 10 do 15 hodin čerstvé ovoce z Afriky, dálkami vonící koření ze Zanzibaru a také čaje, džemy a další produkty.

Na víkendovou zámeckou prohlídku – na téma šlechtické stolničení na zámku – jste zváni do Štáblovic na Opavsku. Ve znovu zpřístupněném zámku si můžete mimo jiné prohlédnout obnovenou hodovní síň nebo zrestaurované barokní dřevěné malované stropy. Zámek je v sobotu otevřený od 13 do 18 hodin.

V ostravském Divadle Petra Bezruče od soboty hostuje pražský Divadelní spolek Kašpar. Od 18:30 představí publiku dvě jednoaktovky Václava Havla – Vernisáž a Audienci. Další představení budou hrát Kašpaři v Ostravě až do čtvrtka.

Havlova Vernisáž v podání Divadelního spolku Kašpar

Neděle

Víš přece, že neslyším, když teče voda. Tak se jmenuje komedie, která v neděli od sedmi večer slibuje dobrou zábavu v Kulturním domě v Hlučíně. Těšit se můžete na herce Václava Vydru, Petra Nárožného nebo Naďu Konvalinkovou.

MINIZOO pro veřejnost zabaví děti i dospělé ve Středisku volného času v Opavě. Prohlédnout a v některých případech i pohladit nebo nakrmit si tady můžete různá zvířátka – od morčat a králíků, přes plazy a ptáky, až po akvarijní rybičky. Do Minizoo jste zváni dnes mezi 9. a 18. hodinou.

Nová Ves: kde vládne voda hodná i zlá. To je název komentované procházky, která vás zavede do ostravské Nové Vsi, kde stojí známá vodárna. Seznámíte se nejen s minulostí zdejšího vodárenství, ale také s historií staveb Nové Vsi – jako je například hostinec U Boříka, pozůstatky železniční dráhy Svinov–Vítkovice nebo kostel sv. Bartoloměje. Sraz je u vodárny v 16 hodin.

Milovníci tance ale zřejmě neodolají Těšínské tančírně. Na podvečer společenského tance pro manželské páry i přátelské dvojice zve v 17 hodin Kulturní a společenské středisko Střelnice v Českém Těšíně.

Spustit audio