Odpolední interview: Jaký měla rok muzikálová zpěvačka Hana Fialová? A co čeká v novém?

Hana Fialová hraje a zpívá v Národním divadle moravskoslezském už 15. sezónu. Zcela jedinečným způsobem září v hudebním dramatu Edith a Marlene, za což také získala Cenu Thálie. Na sklonku loňského roku byla stále v jednom kole.

Narodila se v Opavě, ale Ostrava se jí stala osudem. Absolvovala v ní Janáčkovu konzervatoř ve třídě Evy Gebauerové-Phillips, a později se stala sólovou zpěvačkou country skupiny Red Hats. S ní koncertovala u nás i v zahraničí, několikrát vystoupila v zábavných televizních pořadech a vydala dvě profilová cédéčka.

Hana Fialová, která jedinečným způsobem září na jevišti Národního divadla moravskoslezského v hudebním dramatu Edith a Marlen jako Edith Piaf, i na konci loňského roku toho měla opravdu hodně. Představení, vystoupení, koncerty i návštěvy v nemocnicích a domovech seniorů.

O rozhovor jsme ji požádali při cestě z Jistebníku do Ostravy. Uslyšíte například, jaká jsou přání Hany Fialové. Popovídá také o svých mimodivadelních aktivitách. Audio s rozhovorem je v úvodu článku.

Čtěte také

Hana Fialová
autor: dam
Spustit audio