Odstartují časové posunuté kanály Prima Krimi +1 a Prima Max +1, vysílat mají v DVB-T2 a na satelitu

21. říjen 2020

Provozovatel chystaných programů, společnost FTV Prima, už požádala regulátora o udělení potřebných licencí. Start obou stanic tak bude záležet na tom, kdy se licenční řízení dostane na program vysílací rady. Kanály by pak měly odstartovat ještě v letošním roce.

Společnost FTV Prima by ráda ještě v letošním roce spustila časově posunuté verze svých volně šířených programů Prima Krimi a Prima Max, konkrétně o jednu hodinu nazpět. Obě stanice by měly být k dispozici prostřednictvím DVB-T2 multiplexu 22 Českých Radiokomunikací a satelitu. Díky dlouhodobé spolupráci s operátorem Skylinku se dá předpokládat, že tyto programy se objeví právě na družici Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně. Firma už v současné době provozuje časové posunutou verzi Prima +1.

Provozovatel obou chystaných kanálů již požádal Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o vydání satelitních a terestrických licencí. Přesný termín spuštění těchto programů se tak bude odvíjet od toho, kdy se licenční řízení dostane na program regulátora. Redakce portálu Digitální rádio předpokládá umístění právě do multiplexu 22 z toho důvodu, že Prima zde šíří i další své kanály a po plánovaných změnách začátkem listopadu tu pro tyto stanice bude dostatečná kapacita. Spekulovat už tak můžeme pouze nad jejich obrazovou kvalitou.

„U filmového kanálu Prima Max a detektivního kanálu Prima Krimi uvažujeme o možnosti vysílání s hodinovým časovým posunem, aktuálně jsme tak zažádali Radu o rozhlasové a televizní vysílání o poskytnutí licence. V případě jejich spuštění budeme diváky včas informovat,“ uvedla pro portál Digitální rádio mluvčí FTV Prima Gabriela Semová.

autor: lukpo
Spustit audio

Související