Opavské vánoční trhy nabídnou koncerty kapel Wohnout či Buty

20. listopad 2019 10:04

Opavské vánoční trhy nabídnou letos koncerty kapel Wohnout či Buty. Připravují se i tvořivé dílny a lidé se budou moct seznámit s lidovými tradicemi a řemesly. Trhy začnou 25. listopadu a potrvají do 23. prosince. ČTK to dnes řekla Magdaléna Hájková, která má za magistrát organizaci trhů na starost.

Vánoční atmosféra zaplní letos obě hlavní opavská náměstí. Na Horním náměstí bude nová světelná výzdoba a dřevěný betlém. Hlavní program s většinou prodejních stánků bude na větším Dolním náměstí.

„Dolní náměstí ožije opět bohatým programem. Chybět nebudou koncerty populárních kapel, zajímavé prodejní stánky, nejrůznější tematické tvořivé dílny, lidové tradice a zvyky, řemesla či atrakce pro děti,“ uvedla Hájková. Připraveno bude opět řemeslné městečko, které na Dolním náměstí vyroste ve dvou variantách a ve dvou termínech.

Program nabízí řadu známých jmen. Chystají se koncerty kapely Wohnout, či zpěvačky Lenny. Vystoupí i Buty, Robert Křesťan & Druhá tráva, Adam Mišík či Rock'n'Roll Band Marcela Woodmana.

Jako každý rok na začátku trhů Dolní náměstí navštíví Ježíškův pošťák s pravým opavským vánočním dopisním papírem. Děti budou moci svá přání symbolicky odeslat přímo v Ježíškově poště, která bude na náměstí umístěna po celou dobu konání trhů. Představí se opavské příspěvkové organizace a školy, místní sbory a soubory, po dva dny bude na náměstí dětská farma s živými zvířaty a vánoční atmosféru navodí také společné zpívání koled.

Při opavských vánočních trzích budou lidé moct opět vystoupat do ochozu radniční věže Hláska. Výstupy budou organizovány po menších skupinách a vždy s průvodcem. Zpřístupněním radniční věže vedení města vánoční trhy obohatilo poprvé v roce 2016.

zdroj: ČTK
Spustit audio