Opravy výpravní budovy v Třinci skončily, cestující čeká větší komfort

5. září 2012

Rekonstrukce čtyřicet let staré výpravní budovy na autobusovém nádraží v Třinci je po dvou měsících prací hotová. A právě dnes se znovu slavnostně otevírá pro cestující. Čeká je větší komfort. Vedle výměny oken či nové fasády totiž stavaři opravili i čekárnu, pokladny či občerstvení. Oprava ale vyřešila i problém zapáchajících veřejných toalet, na které si lidé nejčastěji stěžovali.

Nepříjemné chvíle při čekání na autobus zažívala Jiřina Samiecová hlavně v zimě, kdy se v čekárně nedalo pořádně větrat. Vadilo jí také, že se ve výpravní budově srocovali lidé bez domova a zabírali místa cestujícím.

„V zimě lidé nechtěli stát venku, protože mrzlo. A tady se to tak scházelo. A policie přijede, odjede a nic se neřeší,“ popsala paní Samiecová.

Čekání na autobus v Třinci už nebude pro mnohé lidi utrpením jako dosud. Hlavně díky změnám v interiéru. Toalety už totiž jsou přístupné jen zvenku a jejich provoz se nemísí s provozem čekárny.

Podle třineckého městského architekta Borise Petrova je modernizovaná budova také pod větším dohledem. Hlídá ji i kamerový systém napojený na městkou policii.

„Cestující i třeba maminky s dětmi si už i do čekárny budou moct bez obav sednout,“ ujišťuje Petrov.

Opravu výpravní budovy zaplatilo město. Vedení Třince teď ještě tlačí na Třinecké železárny, které vlastní navazující podchod, aby ho také nechaly rekonstruovat. I on má totiž své nejlepší časy dávno za sebou.

autor: iha
Spustit audio