Osm tříd ZŠ Edvarda Beneše v Opavě je vinou koronaviru v karanténě

14. září 2021 23:16

Koronavirus komplikuje chod Základní školy Edvarda Beneše v Opavě. Nemoc covid-19 už poslala do karantény žáky osmi tříd a sedm učitelů.

Celkem se onemocnění ve škole potvrdilo u sedmi dětí a dalších sedmi učitelů. ČTK to dnes potvrdila ředitelka Školy Simona Horáková. Na situaci upozornil portál idnes.cz. Ve škole, která se specializuje na výuku jazyků a hokej, je celkem 505 dětí ve 24 třídách.

Čtěte také

„V karanténě máme momentálně osm tříd, což je celkem 163 dětí. Nemocných je asi pět z nich,“ řekla Horáková. Dodala, že nemoc výrazněji zasáhla vyšší stupeň, kde je pět tříd v karanténě. V případě zaměstnanců školy, kterých je šest desítek, je v karanténě sedm učitelů. Nemoc se projevila u dvou z nich. Oba byli očkovaní, uvedla ředitelka.

Dodala, že při posledním plošném testování dětí ve školách antigenní testy odhalily jednoho pozitivního. „Současná situace se projevila v okamžiku, kdy rodiče nechali o víkendu testovat jednoho našeho žáka, u kterého se virus potvrdil,“ řekla. Dodala, že situace je ve škole komplikovaná. Souvisí to s tím, že děti jsou do jazykových skupin rozděleny napříč třídami.

Školu zatím ředitelka zavírat nehodlá. „Jsme v kontaktu s hygienou. Situaci konzultujeme. Budeme se snažit udržet provoz co nejdéle, abychom rodiče nevystavovali dalšímu stresu,“ řekla.

Děti v karanténě se momentálně učí distančně, ostatní chodí do školy. V případě smíšených jazykových skupin učitelky vyučují hybridně – najednou jak děti doma, tak ty ve třídě.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související