Ostrava chce podpořit sportování školáků sportovními hrami

16. září 2019

Ostrava letos poprvé uspořádá Ostravské sportovní hry, aby tak podpořila zájem školáků o sport. Od letošního září až do května příštího roku se do sportovních her budou moci zapojit všechny základní školy, které o to projeví zájem.

Vyvrcholením akce bude Velký sportovní den, který se uskuteční 18. června v ostravské atletické hale a oceněno na něm bude deset nejúspěšnějších škol. Novinářům to řekla náměstkyně primátora Andrea Hoffmannová (Piráti).

„Budou soutěžit v několika disciplínách, každý si najde své. Ostravské sportovní hry mají za cíl motivovat děti k pohybu, a to i ty děti a žáky, kteří se nehýbou například pravidelně po škole v rámci mimoškolních aktivit,“ uvedla Hoffmannová.

Soutěžit se bude ve čtyřech věkových kategoriích i různých sportech. Děti z nižšího stupně změří své síly například v přehazované, florbalu, vybíjené, atletickém trojboji, sportovní gymnastice a minifotbale. U starších žáků to bude třeba i šplh, přespolní běh, basketbal a další.

Školy budou získávat body za výsledky svých družstev v soutěžích. Podmínkou pro zisk bodů je účast alespoň tří družstev z dané školy. Město akci pořádá ve spolupráci s Asociací školních sportovních klubů České republiky, kam musí školy nejpozději do 27. září podat přihlášku. Počet škol ani soutěžících není omezen. Město na akci přispěje zhruba milionem korun.

zdroj: ČTK
Spustit audio