Ostrava-Poruba už potřetí ožije novým cirkusem a pouličním divadlem

4. červen 2018

Už v pátek začíná v Ostravě-Porubě Cirkulum, první mezinárodní festival nového cirkusu a pouličního divadla svého druhu v našem regionu.

Na festivalu se představí artisté z 11 zemí čtyř kontinentů, vedle Evropy bude zastoupena Asie, Austrálie a Latinská Amerika. Premiéru na festivalu bude mít Japonsko, které bude reprezentovat dvojice Witty Look.

OBRAZEM: Víkendový festival Cirkulum mile překvapil

Vystoupení bohumínských dívek

Hlavní třídu v Ostravě-Porubě ovládli artisté, kejklíři a provazochodci. Víkend tam patřil premiérovému ročníku festivalu nového cirkusu a pouličního divadla.

Přehlídka se koná na několika místech Poruby od 8. do 10. června. Hlavní třída se promění ve velkou cirkusovou arénu, přičemž představení se budou konat nejen v šapitó, ale především přímo v ulicích. Vstup na festival je zdarma, placená jsou pouze vybraná interiérová představení v šapitó a aule VŠB-TUO.

Cirkulum pořádá společnost Cirkus trochu jinak. O třetím ročníku festivalu, který nemá na severní Moravě obdoby, jsme si povídali s principálem Václavem Pokorným. Poslechněte si celý rozhovor.

Podrobný program a další informace nejen o festivalu najdete na webu cirkulum.cz.

Živá socha (z Frýdku-Místku)
Kreslit mohl každý
autor: dam | zdroj: ČTK
Spustit audio