Ostravak Ostravski možná vystoupí z tajemné anonymity

Ostravský Kuří rynek se dnes stane dějištěm další akce z projektu Centrum žije! Kromě kapel Bandaband, Zpocený voko a Downbelow se návštěvníci mohou těšit na autorské čtení z populárního Deniku Ostravaka. O odhalení identity anonymního autora se však dá zatím jenom spekulovat.

"To se musíme nechat překvapit, protože Ostravak Ostravski je zcela nevyzpytatelná osoba," řekl pořadatel akce z knihkupectví Academia Lukáš Bulanda. Dodal, že zpočátku bude tento tajemný autor zřejmě zahalen v nějaké kápi nebo kapuci. "Jeho anonymitu možná budou hlídat nějací bodyguardi, ale jestli se odhalí a nakolik, to se musíme nechat překvapit."

Denik Ostravaka a Ostravsko-český slovník

Bandaband, který tvoří ostravští herci a muzikanti, hraje bigbeat. V textech čerpá z literatury. Rovněž folk-rocková formace Zpocený voko je složená z ostravských herců a hudebníků. "V jejím čele stojí básník, spisovatel, hudebník a divadelník Jiří Neduha," upřesnil Bulanda a dodal, že "Downbelow je taková partička rockových muzikantů s přesahem do jazzu, možná trošku připomínající -123 min."

Pořad nazvaný Hudební ilustrace Knihkupectví Academia se na ostravském Jiráskově náměstí uskuteční odpoledne mezi 14. a 18.hodinou. Ostravak Ostravski má své povídky začít číst v 16:00. Zda nakonec ze své tajemné anonymity vystoupí, však zůstává tajemstvím. Pořadatelé ale slibují, že jeho hlas určitě uslyšíme.

autoři: čan , tif
Spustit audio

Více z pořadu