Ostravice jako ráj zimních sportů? Na své si tady přijdou sjezdaři, běžkaři i bruslaři

18. leden 2019

Letošní počasí přeje zimním radovánkám. Ke sportování vybízí například horská obec Ostravice. Kromě turistiky tam můžete vyrazit třeba na brusle, protože přímo uprostřed obce mají kluziště. O kousek dál se zase na běžkařskou dráhu proměnilo golfové hřiště. Sportovcům jsou k dispozici čtyři okruhy, z nichž nejdelší je skoro čtyřkilometrový. Večer jsou i osvětlené.

Zdejší golfové hřiště se využívá i v zimě. Jen golfisty tu vystřídali milovníci běhu na lyžích. I když je docela nevlídně, paní Petra si nazouvá lyže a chystá se na jeden z okruhů. Říká, že tady je to pro ni lepší než někde v terénu. „Když začínáte, je to tady lepší. Dá se tady dobře trénovat technika jízdy,“ vysvětluje.

Vavřinec Fojcik už má dnešní sportovní výkon za sebou. Tady nebo na Čeladnou jezdí na běžky často. „Protože je to nejblíže. Pracuji v Ostravě a jsem tady za půl hodiny. Je to ideální a pokud je sníh, je to upravené, je možnost se převléct v šatně a osprchovat se,“ dodává.

Kluziště a basketbal

Už druhou sezonu navíc v obci mají i kluziště. Nad ledovou plochou visí basketbalové koše, protože je vybudováno na místě školního hřiště. Ledová plocha s mantinely je pro veřejnost otevřeno v podstatě denně, ovšem pokud není nepříznivé počasí.

„Kluziště provozujeme druhou sezónu. Dopoledne slouží dětem ze základní školy během tělocviku, odpoledne je potom pro veřejnost nebo také pro hokejové kroužky a večer pro dospělé,“ říká starostka Ostravice Pavlína Stankanyová (KDU-ČSL) s tím, že v provozu by tu kluziště mělo být minimálně do konce února.

autor: iha
Spustit audio

Související