Ostravská muzejní noc přilákala do rozhlasu přes tisíc lidí

9. červen 2019

Ostrava v sobotu večer ožila kulturním svátkem roku, už 11. ročníkem Muzejní noci. Mezi 31 zapojenými institucemi nechyběl Český rozhlas Ostrava.

To nejdůležitější, co se v rozhlase odehrává, je živé vysílání. A tak návštěvníci pochopitelně měli možnost nejen vidět rozhlasáky při jejich práci, ale také se stát součástí rozhlasového vysílání.

Bylo toho ale samozřejmě mnohem více. V legendárním Studiu 1 se představily dvě mladé ostravské kapely – René Matlášek s kapelou Self Made a folková kapela Tři Vykřičníky. Ve Studiu 2 si na své přišli milovníci starých hitů, tedy Oldies, které zajímavou hudební historií provedl hudební redaktor Jiří Tieftrunk.

Děti i dospělí si mohli odnést památku ve formě dočasného tetování airbrush a veselou fotku z rozhlasového fotokoutku. O občerstvení se postarala pojízdná kavárna Mental Café.

Krok správným směrem

Nejen v rozhlase bylo živo. Na návštěvníky čekala muzea, galerie a další kulturní instituce. Ty přitom ukázaly i běžně nepřístupná místa, třeba knihovna sklepení se 140 tisíci knihami či protiatomový kryt pod Kulturním domem města Ostravy.

Letošní Ostravské muzejní noci se zúčastnilo celkem 31 institucí. „Bylo to méně než v předchozích letech, ale byli jsme za to i rádi, protože si myslíme, že program už byl tak pestrý, že lidé nestihli obejít všechno, co chtěli. A letos se mi zdá, že si to chválili více a že se jim to zdálo jako krok správným směrem,“ bilancuje hlavní mluvčí celé akce Jana Malášek Šrubařová.

autoři: tif , Zita Šperlínová , iha

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka