Ostravská Vagonka spustila nejmodernější obráběcí centrum v zemi

18. leden 2021 14:41

Ostravská společnost Škoda Vagonka zdvojnásobí počet zaměstnanců. Bude jich postupně až 900 a zvětší se i výrobní plocha. Jak potvrdil generální ředitel firmy Martin Bednarz, umožnilo to spuštění největšího a nejmodernějšího obráběcího stroje v Česku za zhruba 100 milionů korun. Nábory nových zaměstnanců začaly už loni.

Škoda Vagonka vyrábí elektrické vlaky pro příměstskou dopravu, motorové soupravy nebo osobní přípojné vozy. Společnost je přímým pokračovatelem 120 let dlouhé tradice výroby osobních kolejových vozidel ve Studénce, do Ostravy se výroba přestěhovala v roce 2001.

„Dnes jsme na 250 lidech, v letošním roce nás čekají nábory dalších 150 až 200 lidí. Nejstěžejnější profese jsou tady frézař, svářeč, lakýrník a elektromechanik. Zatím můžu říct, že se nám nábory daří,“ uvedl Bednarz.

Obráběcí centrum je součástí miliardové investice skupiny Škoda Transportation. V projektu Nová Vagonka se počítá také s novou lakovnu za 300 milionů korun nebo s novou výrobní linkou za 200 milionů korun.

Před rokem byly ostravské provozy Škody Vagonky na ploše 30.000 metrů čtverečních. Cílový stav má být 60.000 metrů čtverečních. A zdvojnásobit se má i počet zaměstnanců – cílový stav je 900 lidí.

autoři: Martin Knitl , tif
Spustit audio

Související