Otec jednoho z obviněných žhářů přisuzuje motiv nevyléčitelné nemoci syna

9. srpen 2017
Zprávy , Zprávy

Třinecká radnice vyhlásila sbírku na obnovu shořelého kostela v Gutech. Číslo konta najdou zájemci na stránkách města. Biskupství chce se stavbou repliky cenné památky začít příští rok na podzim. Policie mezitím pokračuje ve vyšetřování případu, motiv zůstává nejasný. Českému rozhlasu se podařilo mluvit s otcem jednoho ze tří obviněných mladíků.

Kristýna Hradilová si spáleniště prohlíží se svou dcerou. Do kostelíku obě chodily velmi často. „Chodívaly jsme tady s holkama. Je to smutné,“ říká.

Smutek je slyšet i v hlase otce jednoho z obviněných mladíků. „To se musí vyšetřit, on se musí omluvit. Manželka je z toho nešťastná, sama chodí do kostela. Strašná škoda toho kostela, hrůza. Nevím, zůstává z toho rozum stát. Byl to blesk z čistého nebe, nevěřím,“ řekl v telefonickém rozhovoru Českému rozhlasu.

Jeho syn přicházel k soudu, který rozhodoval o vazbě, s pomocí hole. Trpí nevyléčitelnou nemocí nervové tkáně. Právě chorobou si otec počínání svého syna vysvětluje.

„Myslím si, že kdyby byl zdravý, stoprocentně by to neudělal. Mysleli jsme, že to dává. To víte, že bojoval,“ dodává otec.

Další dva obviněné, ani jejich rodiče nezná. „Ani jednoho z kluků jsem v životě neviděl. Nevím, kde k sobě přišli. Jestli je někdo spolužák nebo tak, nevím. S klukem jsem se ještě neviděl, ani netelefonoval,“ uzavírá.

Jeho syn spolu s dalším obviněným podal proti vazbě stížnost.

autor: ada
Spustit audio