Pálení čarodějnic, Kino na hranici, slavnosti Štramberských uší... Vyberte si z našich tipů

28. duben 2022

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a v sobotu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Pátek

Pálení čarodějnic – Jeseník n. O., od 17.00
Na Pálení čarodějnic se chystají ve Sportovním areálu v Jeseníku nad Odrou, kam jste zváni v 17 hodin. 

Slet čarodějnic – Příbor, od 16.00
Už ve čtyři hodiny odpoledne začíná Slet čarodějnic, který proběhne v Městském parku v Příboře.

Kino na hranici – Těšín, od 9.00
V Českém a polském Těšíně v devět hodin dopoledne startuje mezinárodní filmový festival Kino na hranici. Přehlídka slibuje pět dní se 150 filmy, jejich tvůrci i doprovodný programem. Už v pátek uvidíte mimo jiné nové české, polské a slovenské filmy – Sny o toulavých kočkách, Jednotka intenzivního života nebo Atlas ptáků. 

Po stopách brouka Pytlíka – Frýdecký zámek, v 15.30
Doporučit vám také můžeme komentovanou prohlídku výstavy Po stopách brouka Pytlíka aneb hmyzí postavičky Ondřeje Sekory očima entomologa. Do výstavní síně frýdeckého zámku jste zváni v 15.30.

Muzeum do ulic – Ostrava, od 10.00
Muzeum do ulic je putovní výstava Ostravského muzea, která připomene 150 let ostravského muzejnictví. Poprvé bude výstava k vidění na Masarykově náměstí v pátek od 10 hodin dopoledne, kde se zájemci doví více jak o muzeu a jeho sbírkách, tak i projektech Děkuji za park a Do sedel. 

Sobota 

Folklórní festival se stavěním máje – Brušperk, celý den
To je pozvání na třídenní přehlídku, která už je v plném proudu v Brušperku. V sobotu čekají všechny návštěvníky na brušperském náměstí kromě zdobení májky také vystoupení dětských a dospělých folklórních souborů, výstava veteránských vozidel a kabrioletů i večerní muzicírování.

Den Země v Raduňském mokřadu – Raduň, od 9.30
Zažít můžete také Den Země v Raduňském mokřadu. Procházka s ochránci přírody Petrem Bláhou a Marií Slabejovou představí obojživelníky, vážky i rostliny jedinečného mokřadního biotopu. Sraz účastníků je v 9.30 před obcí Raduň ve směru z Kylešovic. 

Slavnosti Štramberských uší – Štramberk, od 11.00
Lákadlem obce Štramberk budou od 11 hodin Slavnosti Štramberských uší. I vy se můžete stát svědky pokusu o vytvoření světového rekordu v pečení veleucha a maxi pizzy. K dobré náladě na náměstí zahrají i kapely Ostopět a Rockoví Lišáci. 

Řemeslný jarmark a čarodějná noc na zámku – Nový Jičín, od 14.00
Žerotínský zámek v Novém Jičíně bude patřit Řemeslnému jarmarku a čarodějné noci na zámku. Od 14 hodin se můžete těšit na ukázky řemesel, originální výrobky, tradice spojené s filipojakubskou nocí i  středověkou hudbou a stínové divadlo.

Spustit audio