Paris Paris Paris. Světoběžník Vlady Gryc v duetu s Cloo Kosovou

19. březen 2021

V Hudebním přístavu vítáme už podruhé zpívajícího textaře Vladyho Gryce. Tento světoběžník, který vyrůstal v Ostravě a prožil kus života v Kanadě, Americe i Berlíně vydal v loňském roce druhé sólové album.

Gryc se na albu obklopil znamenitými spoluhráči a výsledkem je pestrobarevná hudební kolekce dvanácti písniček, které jsou stylově rozkročeny mezi šansonem a moderním písničkářstvím.

Sofistikovaná zvuková stránka alba prozrazuje poučenost v současných trendech. To ovšem neznamená, že by album Blízký i vzdálený chtělo nějak experimentovat. Ono se jen stylově nechce nijak omezovat a dopřává každé písničce to, co jí podle autorů textů Vladyho Gryce a hudby Michala Worka náleží. Tu krapánek hudební Francie, onde zase naostřené rockové kytary.

Album je to prostě velice barevné a Grycův pěvecký projev je sice často na hraně intonační spolehlivosti. Ovšem v tomto žánru se hraje na výraz a ten ostravský harcovník zvládá s vskutku hapkovským entuziasmem a vervou.

Z alba Blízký i vzdálený Vladyho Gryce si dnes pustíme duet, jehož destinace je zřejmá už z názvu. Paris Paris Paris. Dívčí hlas patří mladé talentované zpěvačce Cloo Kosové, na akordeon hrál Aljaksandr Jasinski.

autor: Milan Bátor
Spustit audio