Páteční Noční linka: Vykonávali jste nebo vykonáváte svou práci s láskou?

14. květen 2021

Měli nebo máte svou práci rádi a co na ní úplně nejvíc? To, že něco vytváříte pro druhé, že jste v kontaktu s lidmi? Je pro vás vaše práce i jednou z lásek? Máte ji rádi? Co vám dala a dává?

Lásku můžeme mít i k povolání, profesi, kterou vykonáváme. Někteří ji vystudovali cíleně, aby se mohli konkrétní práci věnovat, jiní se ke své budoucí vytoužené profesi dostali oklikou. Když se někdo své profesi věnuje s láskou, je to určitě znát i ve výsledku.

Poděkoval vám někdy váš zákazník, klient nebo pacient za to, že jste dali do své práce i kus svého srdce? Jsou profese, které si láskyplný přístup přímo žádají - ošetřovatelé, lékaři, sestřičky. Cítili jste z jejich přístupu lásku?

Na vaše příběhy a vyprávění se už teď těší moderátor Noční linky Karel Sladký. K tématu mu můžete napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900 a zavzpomínejte.

autoři: Karel Sladký , baj
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.