Pěstování jahod, plovoucí podlahy, krajta královská

25. červenec 2009

Eduard Hrubeš a jeho spolupracovníci přinesou rady s pěstováním jahod. Víte kdo má největší sbírku lastur u nás? Dozvíte se to v jedné z reportáží 138. dílu Hobby magazínu. Jestli jste se rozhodli pro plovoucí podlahu, rozhodně si poslechněte užitečné tipy...

Mléčný koktejl, knedlíky, kompoty, marmeláda, dorty, čerstvé se šlehačkou - to je jen pár tipů, jak v kuchyni použít jahody. Nejdříve si je ale musíme vypěstovat a starat se o ně. Dobré rady přináší Soňa Jindrová.

Sběratel lastur
Jaroslav Derka se může pyšnit českým prvenstvím. Má největší sbírku lastur u nás a zmínku o tom najdeme i v České knize rekordů. Doma schraňuje tisíce mořských mušlí, jeho sbírka čítá přes 4.500 druhů.

Plovoucí podlaha
Vybrat správnou podlahu do vašeho interiéru je nesnadný úkol. Už jenom proto, že výběr je skoro nepřehledný. Jestli jste se ale rozhodli pro podlahu plovoucí, máme pro vás několik rad.

Krajta královská
I když krajty patří mezi největší hady na světě, krajta královská je výjimkou. Dorůstá maximálně délky 1,5 metru a oblíbená je i pro své krásné zbarvení. Proto patří mezi často chované hady z čeledí hroznýšovitých. Co obnáší péče o krajtu královskou, zjišťoval u chovatelky Renaty Kopanicové Jan Zítka.

Dobrá rada na závěr:
Zvláště v létě se může stát, že zmrzlina skončí na koberci. Co s tím? Nejdřív seškrábněte její zbytky a utřete místo vlhkým hadříkem. Pak to zkuste vyčistit zředěným šamponem na koberce. A když bude skvrna ještě vidět, pomůže vám některý odstraňovač skvrn anebo jakékoliv rozpouštědlo na tuky.

Spustit audio