Pětice olympioniků z týmu hokejistů Třince už má reprezentační volno

1. únor 2022 09:31

Dva čeští a tři slovenští hokejoví reprezentanti z Třince už po nedělním utkání s Plzní dostali volno před odletem na Olympijské hry do Pekingu. Trenéři Ocelářů chtěli, ať před odletem do Číny neabsolvují dlouhou cestu do Litvínova a mají čas i mentálně se na náročný turnaj připravit.

„Jsou to pro nás stěžejní hráči, ale uvolníme je, aby měli čas se připravit. Čeká je dlouhá cesta a turnaj, tak jsme se rozhodli, jak jsme se rozhodli,“ vysvětluje gesto třineckého klubu asistent trenéra Varadi Marek Zadina.

Jedním ze slovenských reprezentantů je slovenský obránce Martin Marinčin a brzkého volna si vážil. „Klub je určitě prvořadý, chceme tady úspěch, ale je olympiáda a jsem vděčný, že se trenér k tomu takto postavil. Věřím, že máme dost silné mužstvo a že to chlapci zvládnou i bez nás,“ věří Marinčin.

Kromě Marinčina se ke slovenské reprezentaci do Bratislavy už přesunuli také útočníci Marko Daňo a Miloš Roman. Ten se na reprezentaci začal koncentrovat až po nedělním utkání s Plzní. Na ledě se střetával s reprezentačním spoluhráčem – plzeňským obráncem Peterem Čerešňákem. Ten ale bude ještě dnes hrát extraligu proti Olomouci a ve středu poletí rovnou do Pekingu.

„Je to pro nás stěžejní hráč, tak jsme se tak dohodli. Věřím, že nám ještě pomůže. Navíc máme na marodce dlouhodobě tři obránce, což je pro nás nekomfortní situace v tuto chvíli,“ vysvětluje plzeňský postoj trenér Miloš Říha mladší k jedinému reprezentantovi v kádru.

Zato Třinec posílá do Pekingu hned pětici. Kromě tří Slováků také české obránce Musila s Kundrátkem. „Je určitě super, že celkově jede z Třince tolik hráčů na olympiádu. Věřím, že se každému bude dařit,“ doplňuje Martin Marinčin.

Mužský hokejový turnaj v Pekingu začíná 9. února.

Spustit audio