Pitný režim - Práva a povinnosti zaměstnavatele

16. červenec 2003
Vaše téma

Co všechno zaměstnavatel musí, nemusí, může a nemůže. Tak by se dal shrnout pod jednu větu obsah dnešní rubriky. A ptali jste se, jestli musí zaměstnavatel poskytnout zdarma svým pracovníkům nápoje, jestli, když venkovní teplota přesáhne 30 stupňů. To je v podstatě dnešní Vaše téma, které připravil ve spolupráci s vámi Jan Mišurec.

Poskytovat nápoje svým podřízeným musejí jen někteří zaměstnavatelé, říká poradce z legislativně právního úseku Ministerstva práce a sociálních věcí, Jaroslav Jakubka.

Jaroslav Jakubka: Přímo se nedá říci, že by zaměstnavatel byl povinen hradit zaměstnancům a opatřovat jim nápoje, v případě tedy zvýšených teplot, ale přesto je obecně známo, že mnozí zaměstnavatelé tak činí, protože zaměstnavatelé jsou povinni vytvářet zaměstnancům příznivé pracovní podmínky. Na druhou stranu máme ještě horké provozy, kde ti zaměstnanci přímo mají nárok, neboť to je jakási ochranná pracovní pomůcka pro ty zaměstnance tam, kde prostě ta teplota na tom pracovišti se nedá snížit a kde je tedy jaksi vyšší.

Pokud by zaměstnanci v horkých provozech nedostali nápoje, jednalo by se o porušení pracovně-právních předpisů?

Jaroslav Jakubka: Nejsou známy případy, že by tomu tak bylo, protože ty horké provozy, to je velice jaksi ustálená věc a tam skutečně ochranné nápoje jsou zaměstnancům poskytovány.

Balenou vodu nabízí v době horka svým pracovníkům např. Český rozhlas, dodává René Zavoral z oddělení komunikace.

René Zavoral: Tak v případě Českého rozhlasu tady nevzniká žádná zákonná povinnost tuto vodu vlastně zaměstnancům poskytnout, je to také čistě na základě benevolence nebo řekněme dohody mezi odbory a mezi generálním ředitelem Českého rozhlasu. Ta dohoda je taková, že v případě, kdy po dobu tří dnů přesáhnou teploty 30 stupňů Celsia, tak vlastně zaměstnancům poskytujeme 1,5 litru vody denně. Ta voda je poskytnuta zaměstnancům, kteří se pohybují a pracují v nevětraných a neklimatizovaných prostorách. Je poměrně široce využívaná, tato možnost.

Důležité je dodržování pitného režimu. Mnozí lidé na to ale zapomínají.

Projev obyvatel: Stejně si to říkám, že budu pít a nedělám to.

Já jsem na to zvyklej, nepít takhle často.

Nejčastěji minerálku. Protože mám zkušenosti, že jsem nedodržoval a dopadlo to málem špatně.

Denně bychom měli vypít nejméně 2 litry vody a nebo jiných nealkoholických nápojů. Při zanedbání pitného režimu může dojít ke zdravotním problémům, říká přednosta interní kliniky Fakultní nemocnice v Praze Motole, Milan Kvapil.

Milan Kvapil: Dlouhodobé snížení přívodu tekutin vede k zvýšené pravděpodobnosti, že se vám třeba vytvoří močové kameny, což je velice nepříjemná věc. Na druhé straně může dojít k dehydrataci akutní, která hrozí vznikem až téměř kolapsového stavu, až šoku. To je závažný stav, který může skončit v některých případech i smrtí. Za normálních okolností, když posloucháme svůj organismus, tak by k tomu dojít nemělo. Problém může vzniknout v okamžiku, kdy máte snížený pocit žízně nebo sníženou schopnost registrovat svou žízeň, což je typické pro osoby vyššího věku.

Personál na jednotce intenzivní péče má zdarma k dispozici balenou vodu. Nejen v době veder je ale nutné vést přesné záznamy o tom, kolik tekutin vypili pacienti, říká sestra Vlasta Bůžková.

Vlasta Bůžková: Karta chorobopisu, kam se to musí zapisovat, aby lékaři měli přehled, kolik ti pacienti vypili, a pak na lůžkách, kde jsou i teplotní tabulky. Rodinám říkáme, aby nosily vody, nikoli minerálky, protože ty bublinky jim nedělají dobře, takže aspoň ty vody nebo ovocný šťávy, anebo i když ne obyčejný čaj, tak aspoň ovocný čaj.

Když někdo přestane pít, co se v takovém okamžiku tady děje?

Vlasta Bůžková: Ti pacienti musí být neustále kontrolováni a dostávají dostatek tekutin.

Pro všechny nemocné je v konvicích zajištěn čaj. Paní Eva Krupičková pije po malých doušcích celý den.

Eva Krupičková: No, se srdcem tady ležím. Mám vypít aspoň dva litry vody denně.

Tropická vedra snižují pracovní výkonnost a znesnadňují soustředěnost. Dodržování pitného režimu a dalších opatření je proto velmi důležité. V největším ocelářském podniku na Ostravsku, společnosti Ispad Nová Huť, natáčel redaktor František Tichý.

Loni stál pitný režim Novou Huť 5,5 milionu a jak dodává mluvčí firmy Ivo Čelechovský, letos už 11 200 zaměstnanců vypilo tekutin za 2 miliony 700 tisíc korun.

Ivo Čelechovský: My dodržujeme pitný režim nejenom v průběhu tropických dnů, ale v průběhu celého roku.

Mezi takovéto provozy patří například ocelárna, či vysoké pece. Tam je vzhledem k prostředí spotřeba tekutin největší, říká strojník, zaměstnaný právě u vysokých pecí.

Projev obyvatel: Tam bývá, tak v hale těch 60, 80 stupňů.

Redaktor (František Tichý): Je nějaký limit, kdy třeba už nepracujete nebo nemůžete pracovat?

Projev obyvatel: To se musí udělat za každého počasí.

V těžkých provozech ISPAD Nová Huť mají zaměstnanci přísun tekutin neomezený. Ostatní, jako například topič v elektrárně firmy, mají množství limitované.

Projev obyvatel: My máme normálně litr na směnu, jako, a když jsou vedra, tak dostáváme ještě navíc flašku asi na den.

Kromě pitného režimu mají zaměstnanci při tropických teplotách nárok na takzvané bezpečnostní přestávky, vysvětluje mluvčí Nové Huti, Ivo Čelekovský.

Ivo Čelekovský: V praxi to znamená, že musí navíc absolvovat v průběhu jedné pracovní směny, zase samozřejmě podle těch jednotlivých pracovních podmínek, bezpečnostní přestávky v rozmezí od 50 do 90 minut v klimatizovaných prostorách.

Autorizovaným pořizovatelem elektronického přepisu pořadů Českého rozhlasu je ANOPRESS IT, a.s. Texty neprocházejí korekturou.

autoři: tif , jmi
Spustit audio

Více z pořadu