Plauenské hrnky na svařák mají chybu

25. listopad 2012

Také v Plauen se příprava vánočních trhů trochu zadrhla. Jak je to v Německu obvyklé, i tady se bude tradiční Glühwein nalévat do hrnečků vyrobených právě pro tyto trhy.

Město nechalo na letošní hrnky natisknout obrázek s historickou podobou plauenského obchodního domu Julius Tietz. Jenže jak uvedl Freie Presse, výrobce název domu popletl a na hrnky napsal Julius Tetz. Město řeší, zda bude chtít slevu nebo opravu.

Auch in Plauen gehen die Vorbereitungen des Weihnachtsmarkts nicht ganz klar. Wie es in Deutschland üblich ist, auch hier sollte der Glühwein in die Tassen gezapft werden, die gerade für diesen Weihnachtsmarkt hergestellt wurden. Die Stadt ließ diesjährige Tassen von einer historischen Ansicht des Kaufhauses Julius Tietz in Plauen schmücken. Wie die Freie Presse erwähnte, der Hersteller hat den Namen des Kaufhauses verwechselt und auf den Glühweintassen steht Julius Tetz. Das Rathaus prüft jetzt, ob man einen Rabatt herausholen kann, oder ob die Tassen berichtigt werden können.


Zvětšit mapu
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.