Plesová sezóna, historické lyžování, pod dohledem B. Polívky... Vyberte si z našich tipů

20. leden 2023

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Pátek

Fotbalový ples v Řepištích
Fotbalisté TJ Řepiště zvou fanoušky a širokou veřejnost na Fotbalový ples. Začíná v 19 hodin v místní tělocvičně. K poslechu a tanci zahraje kapela Mirabel. V programu vystoupí taky děti ze Základní umělecké školy a tanečníci. Výtěžek z plesu poslouží k nákupu teplákových souprav pro nejmladší hráče.

Myslivecký ples v Bohuslavicích
Na Myslivecký ples můžete zajet do Bohuslavic. Akci pořádá místní myslivecký spolek v kulturním domě, začíná ve 20 hodin. Těšit se můžete na bohatou zvěřinovou tombolu, zvěřinovou kuchyni a hudbu k tanci i poslechu.

Harry Boyle v Galerce
Novojičínský Klub Galerka zve v 19 hodin na koncert místní kapely Chleba s Máslem a ostravské rockové kapely Harry Boyle.

Čtěte také

V Kulturním domě Leoše Janáčka v Havířově vystoupí na Novoročním koncertě vokální kvarteto 4 Tenoři a padesátičlenná Filharmonie Bohuslava Martinů Zlín. Začíná v 19 hodin.

Město Hlučín zve na novoroční koncert Inflagranti s Pepou Vojtkem. V kulturním domě začíná v 19 hodin. Nabídne slavné melodie z klasiky, rocku i popu v úpravách pro elektrické smyčce. Hvězdný host zazpívá světoznámé i muzikálové hity.

Tomáš Petreček: Limitům vstříc
V zrekonstruovaných prostorách Arkád ve Dvořákových sadech v Opavě je ode dneška až do konce února k vidění výstava fotografií Tomáše Petrečka s názvem Limitům vstříc. Odvozen je od stejnojmenné knihy multitalentovaného sportovce, rodáka z Opavy, který je známý účastí v závodech Adventure Race. Výstava prezentuje zákoutí světa extrémních závodů.

Tomáš Petreček při pokusu o zdolání K2

Galerie Maryčka v havířovském Kulturním domě Petra Bezruče prezentuje výstavu dětských kreseb a grafiky nazvanou Krásná jako kvítka. Jde o výběr obrázků z mezinárodní výtvarné soutěže. K vidění je každý všední den do 27. ledna.

Sobota 

Celý víkend můžete ve Ski Areálu Kopřivná v Jeseníkách otestovat sněžné brusle. Alternativa k lyžím a snowboardu přichází z Norska a třeba si podmaní i vás.

Havířov a Sněhová královna v Ledovém království
Kulturní dům Petra Bezruče v Havířově hostí Metropolitní divadlo Praha s muzikálovou pohádkou na motivy Andersenova příběhu s názvem Sněhová královna v Ledovém království. Začíná v 15 hodin.

Galerie havířovského Kulturního domu Radost hostí až do konce ledna výstavu obrazů Františka Balona s názvem Obrazy myšlenek.

MČR v historickém lyžování
Gruňský ledovec na Starých Hamrech. To je místo konání Mezinárodního mistrovství České republiky v historickém lyžování v Beskydech. Součástí 11. ročníku budou kromě závodů i výstava o historii zimních sportů, expozice historických lyží a jasanek či telemarková škola. Program začíná v deset hodin.

Staré dřevěné lyže

Z podchodu pod most. To je název výstavy obrazů Klaudie Švrčkové v galerii Most v Českém Těšíně. K vidění je do konce února.

V Tiché pod dohledem Bolka Polívky
Kulturní dům Tichá zve na jedno z nejhranějších evropských představení vzniklé pod vyšším uměleckým dohledem herce Boleslava Polívky. Nese název QUIJOTE DON de la mANCHA a představí se v něm Divadlo klauniky Brno. Začíná v 18 hodin.

Krnovský Kofola Music Club zve ve 20 hodin na one man show Jiřího Krhuta s názvem Varieté Krhut.

Do auly Gong v ostravských Vítkovicích vás pozveme na svatební festival. Těšit se můžete na módní přehlídky kolekcí 2023 svatebních salonů z celé Moravy.

Neděle

Dílo architekta Pleskota
Galerie Gong v Dolních Vítkovicích zve na výstavu prezentující dílo architekta Josefa Pleskota. Nevšední instalace projektů, skic, modelů a fotografií realizovaných staveb je k vidění až do 15. března.

Výstavní síň Viléma Wünscheho v Kulturním domě Leoše Janáčka v Havířově představuje obrazy Josefa Gerdy, havířovského malíře a pedagoga. Výstavu můžete navštívit do konce ledna.

Broučci v Pokladu
Ostravský Dům kultury Poklad hostí Slezské divadlo Opava s představením Broučci. Karafiátova klasika v režii Jakuba Stránského začíná v 16 hodin.

Do Ostravar Arény vás zveme na utkání Tipsport hokejové extraligy, síly změří HC Vítkovice Ridera a HC Verva Litvínov. Začíná v 16 hodin. 

Spustit audio