Po půlroce u holiče. Jak otevření vypadalo třeba v barbershopu v centru Ostravy?

4. květen 2021 06:20

Lidé se opět mohou zajít ostříhat do kadeřnictví a pánských holičství, takzvaných barbershopů. Od začátku týdne totiž jejich provoz umožnilo ministerstvo zdravotnictví v rámci další vlny rozvolňování protiepidemických opatření. A tak téměř po půl roce mohli své staré zákazníky přivítat třeba i holiči z barbershopu v centru Ostravy.

Do barbershopu přicházejí po několika měsících opět staří zákazníci, aby se nechali ostříhat, jako třeba Richard Košťál. „Doba, po kterou to bylo zavřeno, byla celkem dlouhá. A stejně jaké ženy i muži potřebují svou péči. Takže otevření vítám s velkou radostí,“ říká.

Čtěte také

Znovuotevření barbershopu bylo pro holiče, jako kdyby otevírali svůj podnik poprvé. Za toho téměř půl roku, co jsme byli zavření, se tady špíny a nepořádku nahromadilo celkem dost,“ říká provozovatel Thomas Niesner.

Holičům komplikuje práci asi jen podmínka předložení negativního testu na koronavirus. „Jsme tím omezeni. Dříve, když nám někdo vypadl, tak jsme mohli zavolat někomu jinému a výpadek lehce doplnit. Teď ta podmínka testu to omezuje,“ popisuje provozovatel.

I proto holiči nakoupili vlastní antigenní testy ze slin, které si mohou zákazníci udělat přímo v barbershopu. Bez testu se mohou ostříhat ti, kteří mají potvrzení o očkování nebo v posledních 90 dnech prodělali nemoc covid-19.

autor: Tomáš Pika
Spustit audio

Související