Po vynucené pauze během pandemie uvádí ostravské Divadlo Mír inscenaci Chlap na zabití

15. září 2021 12:18

Premiéru situační komedie Chlap na zabití uvidí dnes večer diváci Divadla Mír v Ostravě. Divadlo uvede hru s ročním odkladem. Během pandemie se producent a herec Albert Čuba rozhodl nové inscenace odložit a divadlo se vrhlo na online tvorbu. Po pauze se teď herci znovu vrací k uvádění klasických komedií před živým publikem.

V tvářích herců je znát, že roční odklad premiéry udělal své. Texty a situace v hlavách ne vždy zůstaly.

„V průběhu té covidové pauzy jsme se párkrát sešli a trošku to udrželi v paměti. Ale pak už ne a je to tedy velká vzpomínačka, abychom se dostali do toho stavu, ve kterém to bylo před rokem. Ale máme záznam, takže víme, kam to chceme dovést,“ říká producent divadla Albert Čuba.

Čuba je zároveň představitelem jedné z rolí – zabijáka Ralpha, který má v komedii za úkol zlikvidovat nepohodlného svědka.

V povědomí díky streamům

Soukromé divadlo se během omezení kvůli pandemii dostalo do povědomí diváků i díky videostreamům improvizační show Tři tygři nebo seriálu sKORO NA mizině.

„Museli jsme se prostě přizpůsobit, protože bychom to finančně nepřežili a divadlo bychom museli úplně zavřít. A prostě jsme našli cestu, jak ty peníze vydělat jinak,“ vzpomíná Albert Čuba.

Audiovizuální tvorbě se divadelníci chtějí věnovat i nadále, ale jeviště zůstává jejich středobodem.

autor: Klára Kohutová
Spustit audio

Související