Počteníčko s babičkou, Křížovkářská liga, Hodinový vnuk... Někdejší rozhlasák Ivan Sekanina stojí za spoustou sociálních projektů

6. prosinec 2018

Ivan Sekanina věnuje posledních sedm let veškerý svůj čas seniorům. Jeho první projekt Počteníčko s babičkou funguje úspěšně i za hranicemi našeho kraje. Seniorky, které čtou dobrovolně dětem v nemocnicích, se nedávno setkaly na hejtmanství Moravskoslezského kraje.

Původním povoláním je Ivan Sekanina učitel, dlouho se ale věnoval práci redaktora v ostravském rozhlase. Poslední léta však dává veškerý svůj čas seniorům. Jeho projekty Počteníčko s babičkou, Křížovkářská liga či Hodinový vnuk mají obrovský úspěch a své uplatnění našly i mimo náš kraj.

První projekt Ivana Sekaniny pro seniory, který nazval Počteníčko s babičkou, úspěšně funguje v devíti nemocnicích ve třech krajích. V našem, Moravskoslezském kraji, čtou babičky a tři dědečci dětem v nemocnicích v Ostravě, v Krnově, Frýdku-Místku, Havířově a Karviné.

Na adventním setkání na hejtmanství se s Ivanem Sekaninou a čtecími babičkami setkala redaktorka Dagmar Misařová – poslechněte si naše Odpolední interview.

autor: dam
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.