Poctu Jarmile Šulákové vzdáme v mimořádném vydání pořadu Píseň domova

23. červen 2017

Od narození legendární valašské zpěvačky Jarmily Šulákové uplyne v úterý 27. června 88 let. Při této příležitosti o den později odvysíláme speciální hodinovou edici Písně domova, kterou věnujeme této významné osobnosti folkloristiky.

Rodačka ze Vsetína nás opustila po krátké nemoci v únoru letošního roku a zanechala po sobě statisíce věrných příznivců, pro které byly Jarmiliny písně ranní kávou, dopoledním čajem či večerní skleničkou vína.

„Jedna z nejvýraznějších osobností evropského folklorismu 20. století se už ve víru svého pozemského bytí stala obecným symbolem folklorního zpívání v České republice i v zahraničí,“ připomíná Jan Rokyta ml., který speciální edici hudebního pořadu připravuje.

A tak se právě díky rozhlasovému stroji času vrátíme o rovná tři léta zpět, ke složení pocty k příležitosti 85. narozenin valašské legendy Jarmily Šulákové v jejím rodném Vsetíně. Písní a slovem vás potěší Zdena Straškrabová, Vlasta Grycová, Klára Blažková, Zuzana Šuláková, Erika Schmidtová, Stanislav Tomanec, Josef Laža, Pavel Ptáček, Jan Zaviačič a Štěpán Pospíšil, doprovází BROLN s primášem Františkem Černým a akustické trio FLERET s uměleckým vedoucím Zdeňkem Hrachovým.

„Na úplný závěr promluví a zazpívá i sama oslavenkyně, což bude rozhlasová tečka za jejím dlouholetým a nadmíru smysluplným uměleckým životem,“ dodává autor tohoto mimořádného pořadu Jan Rokyta.

autoři: ČRo Ostrava , tif
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.