Podle Elišky Balzerové je šarm půvab, přitažlivost a osobní kouzlo. A musíte si udržet dobrou náladu

20. květen 2023

Magazín o zdravém životním stylu. Poslouchejte Šarm:

  • 01:10 Rozhovor s hudebníkem Felixem Slováčkem
  • 05:05 David Kraus a křtiny huculských koní v Krkonoších
  • 08:55 Módní trendy a letní šaty
  • 13:02 Koučink jako životní styl
  • 16:57 Herečka Eliška Balzerová vzpomíná na galavečer ankety Šarmantní osobnost roku
  • 19:34 Šéfkuchař Radek Pálka vám dá recept na salát s chřestem a avokádem

Mezi květnové oslavence patří i populární herečka Eliška Balzerová. Naše Šarmantní osobnost roku 2010. Noblesu a šarm jí nelze upřít a o šarmu i noblese umí i hezky povídat. Přesvědčila nás o tom právě na galavečeru vyhlášení vítězů rozhlasové ankety Šarmantní osobnost roku.

Čtěte také

Pro magazín Šarm ji tenkrát vyzpovídala redaktorka Marta Růžičková spolu se Zdeňkem Novákem. A zeptali se, jak neztratit šarm?
Musíte si udržet dobrou náladu. Protože, jak dobře víme, šarm je jakýsi půvab, přitažlivost nebo osobní kouzlo. A já už ho možná ani nemám.

To není pravda. Šarm se přeci neztrácí.
Když se s ním člověk narodí, tak asi ano, neztrácí se.

Pátráme také po tom, zda je možné šarm a noblesu zdědit po mamince, babičce či tátovi.
Já si myslím, že v tomto případě se nejedná o slovo dědit, ale pokud je uvnitř mne nějaký šarm, tak je to asi především po mé mamince, která, když byla mladá, tak byla velice krásná, půvabná a milá bytost.

Čtěte také

Hrávala také ochotnické divadlo a pamětníci, kteří si ji pamatují, říkají, že byla velmi šarmantní. Takže doufám, že se ten šarm v člověku neztrácí.

Já jsem například znala maminku Jiřinky Jiráskové, která se dožila bezmála sta let. A když jsme byli slavit její narozeniny, tak ona měla velice ráda koňak a cigarety. Měla tam takový stolek a my jsme jí s dcerou, kterou jsem brala s sebou, aby viděla, jak vypadají šarmantní dámy, donesly lahev koňaku.

A vím, že Zdeněk Podskalský se na ten stůl jen tak podíval, protože to byla opravdu nevídaná sbírka, a ona mu říkala, pane Podskalský, protože ona mu vykala, to je můj stůl. To vypiju já. K tomu mi nechoďte. Tak takové jsou šarmantní osobnosti.

To vše a ještě mnohem víc v magazínu o životním stylu Šarm v sobotu po 18 a neděli po 11 hodině. Na setkání s vámi se těší Lada Klokočníková.

Spustit audio

Související