Policie našla tělo pohřešované ženy z Karvinska, je obětí zločinu

23. červenec 2020 09:42

Moravskoslezští policisté ve středu našli tělo třiačtyřicetileté ženy, po které pátrali od 4. července. Žena se stala obětí zločinu. V této souvislosti policie zadržela jednoho člověka.

Z vraždy ženy obvinili policisté osmatřicetiletého muže z Ostravy. Se zavražděnou se znal. Hrozí mu až 18 let vězení, sdělila dnes policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Po ženě policie pátrala tři týdny, její zmizení nahlásil 3. července její příbuzný. „Kriminalisté postupně sestavovali jednotlivé střípky mozaiky celého případu,“ uvedla Štětínská. Případ podle ní od počátku nebyl jednoduchý.

„Samozřejmě, že ne všechny zjištěné informace byly podstatné, samy o sobě se mohly jevit jako bez hodnoty. Avšak v kompletaci s dalšími zjištěnými informacemi se kriminalisté stále intenzivněji zabývali jednou z prověřovaných verzí, a to, že pohřešovaná žena se stala obětí násilného trestného činu,“ uvedla mluvčí.

Do rozsáhlých pátracích akcí po ženě se zapojily desítky policistů včetně potápěčů, psovodů, letecké služby, speciální pořádkové jednotky a zásahové jednotky. Se žádostí o informace oslovila policie prostřednictvím médií i veřejnost. „Byla propátrávána opravdu rozlehlá území. Kriminalisté se rovněž nakontaktovali na desítky osob a zjišťovali od nich informace,“ uvedla Štětínská.

Na základě podrobné analýzy získaných informací a důkazů zadržela podezřelého v úterý zásahová jednotka. Ve středu policie našla ženino tělo a tentýž den večer kriminalisté začali muže trestně stíhat pro vraždu.

zdroj: ČTK
Spustit audio