Policie pátrala po třináctiletém chlapci z Boršic u Buchlovic, po hádce s rodiči odešel z domova

9. červen 2022 08:07

Policie pátrala po třináctiletém chlapci z Boršic u Buchlovic na Uherskohradišťsku. Rodina ho pohřešovala od středečního večera (8. června), kdy odešel po menší rozepři z domu.

 AKTUÁLNĚ!!! Pohřešovaný chlapec je v pořádku. Nalezen byl ve čtvrtek 9. června 2022 po poledni.

Podrobnosti připravujeme.

Průběh pátrání

"Chlapec po menší rozepři s rodiči odešel ve večerních hodinách (mezi sedmou až půl devátou hodinou) z místa trvalého bydliště. Domů se doposud nevrátil. Rodina se o něj velmi obává. Mobilní telefon u sebe nemá," uvedla ráno policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Do pátrání se v noci zapojily jednotky dobrovolných hasičů z Nedakonic a Boršic, policisté i vrtulník. Dopoledne pak byly pátrací týmy posíleny o další jednotky – přidalo se několik desítek policistů, jízdní policie, psovodi, desítky hasičů a dobrovolníků. K dispozici byl i dron a průběžně se prověřovaly informace od veřejnosti z linky 158. K informování veřejnosti o pohřešovaném chlapci využila policie také obecní rozhlasy, sociální sítě a média. 

Systém Dítě v ohrožení je národní koordinační mechanismus pátrání po pohřešovaných dětech. Funguje jako systém včasného varování v případech, kdy může být v ohrožení život nebo zdraví pohřešovaného dítěte.

autoři: Tereza Cedidlová , Radek Štěrba , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související