Policie vyšetřuje smrt fanouška Havířova jako ublížení na zdraví

30. říjen 2019 21:06

Kriminalisté zatím nikoho neobvinili, řekla dnes mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská. Muž v sobotu utrpěl zranění mimo stadion, zřejmě po konfliktu s ochrankou. Policie to ale dosud nepotvrdila. Zraněný zemřel později v nemocnici. Jeho památku před dnešním zápasem na havířovském stadionu uctili hráči i diváci.

Případ násilného konfliktu jednačtyřicetiletého fanouška a pravděpodobně devatenáctiletého člena ochranky si dnes od karvinských kolegů převzali krajští kriminalisté.

"Policisté budou nadále pokračovat v prověřování veškerých okolnosti týkajících se fyzického kontaktu dvou mužů. Jeden z nich měl utrpět zranění, kterým následně podlehl. Věc je prověřována pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví," uvedla Štětínská. Dodala, že policisté nyní čekají například na výsledky pitvy.

Příčiny konfliktu a ani to, zda se případ týká pracovníka bezpečnostní agentury, která zajišťovala pořádek na stadionu, policie komentovat nechce. Podle informací ČTK při konfliktu člen ochranky jednačtyřicetiletého muže udeřil a on upadl na zem. Při pádu utrpěl poranění hlavy, kterým později podlehl.

Konflikt s členem bezpečnostní služby nepřímo potvrdil i prezident klubu Jaroslav Mrowiec. Oznámil, že klub změnil bezpečnostní službu. "Pro dnešní zápas jsme oslovili agenturu, která zajišťuje zápasy Vítkovic. Předpokládám, že se s ní domluvíme i na všech ostatních zápasech této sezony," uvedl.

Odmítl spekulace, že agenturu, která dosud zápasy hlídala, vlastnil. "Jsem spolumajitelem jiné bezpečnostní agentury. Ta ale nikdy naše zápasy nehlídala. Důvodem je možný střet zájmu," řekl. Osobně považuje událost za velkou tragédii, která klub zasáhla. Více se ale k případu s ohledem na policejní vyšetřování vyjadřovat nechtěl.

Tragickou smrt fanouška, který zemřel v době sobotního zápasu 18. kola Chance ligy s Frýdkem-Místkem v blízkosti stadionu, si vedení klubu, hráči i další příznivci připomenuli dnes v 18:00 minutou ticha před zápasem s Litoměřicemi. V hale pověsili transparent R.I.P. Michale. Hned u stadionu vzniklo pietní místo, kam lidé nosí svíčky.

Událost je hojně komentována na sociálních sítí. Informaci sdílel na svém profilu i odchovanec havířovského hokeje a současný hráč americké NHL David Pastrňák.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související