Pondělní Noční linka: (Nejen) potravinová soběstačnost
Události na Ukrajině mají v posledních týdnech za následek kromě jiného i zdražení obilnin na světových trzích. A ačkoliv je Česká republika v produkci obilí, mléka, cukru či hovězího masa soběstačná, je i plno jiných komodit, kde tomu tak není. Tyto skutečnosti tak mnohé vedou přinejmenším k úvahám, zda jsme i v osobním měřítku potravinově soběstační.
Chováte slepice a v kuchyni používáte výhradně domácí vejce? Vystačíte si s vlastní produkcí jablek, hrušek a jahod a pro rajčata, okurky a papriky si zajdete jen během zimy? Pochrochtává si ve vašem chlívku prasátko?
A byť je to zdraví škodlivé, co takhle tabák? O (nejen) potravinové soběstačnosti, ale i chuti vašich vlastních zemědělských produktů (a práci s tím spojené) si můžete popovídat v dnešní Noční lince s Borkem Kapitančikem na telefonu 731 800 900.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka