Práce na obnově letního stadionu v Kopřivnici budou pokračovat už v lednu

6. leden 2020 07:10

Třicet pět milionů korun stojí probíhající oprava letního stadionu v Kopřivnici. Začal se opravovat v létě poté, co tamní atletický klub získal dotaci od ministerstva školství. Sportoviště z 50. let už totiž nevyhovovalo ani minimálním standardům.

„Muselo se začít odstraněním všech původních povrchů a začala se budovat nová sportoviště. Vznikl nový atletický ovál, travnaté hřiště a pokračujeme v úpravách plochodrážního oválu,“ popisuje práce na stadionu ředitel kopřivnické správy sportovišť Milan Gilar.

Práce na stadionu byly přerušeny teprve v polovině prosince. Největší problém mají s vodou. „Byl tady podmáčený povrch, nefunkční odvodňovací systém. Celá plocha byla znovu odvodněna,“ dodává Gilar.

Čtěte také

Radnice se o opravy sportoviště pokoušela už dříve, neměla ale dost peněz a nesehnala na jeho opravu ani žádnou dotaci. To se povedlo až místnímu atletickému klubu. „Přesvědčili jsme město, že o tu dotaci zažádáme my. Bylo to složitější, ale od ministerstva školství jsme dostali 24 milionů a od města 11 milionů korun,“ vysvětluje místopředsedkyně klubu Jana Feilheuerová.

Podle Feilheuerové byla dotace schválená proto, že se klub rozhodl ve svém projektu zachovat i plochou dráhu. Podle místostarosty Kopřivnice Adama Hanuse (ODA) bude podobný stadion jediný v republice. „Bude to unikát, protože spojuje tři těžko slučitelné sporty, což je plochá dráha, atletika a fotbal,“ říká.

Práce na stadionu by se měly obnovit už v lednu. Jeho otevření pak město plánuje na začátku července.

autor: pik
Spustit audio

Související