PŘEHLEDNĚ: Komunální a senátní volby ve vysílání Regionu

3. říjen 2018

V tomto článku najdete informace o vysílání Českého rozhlasu Region k letošním komunálním a senátním volbám ve středních Čechách a Praze.

Představení lídrů kandidátek ve středočeských okresních městech a dvou největších městech v okresech Praha-východ a Praha západ, vizitky lídrů kandidátek do Zastupitelstva hlavního města Prahy a série debat těchto lídrů a vizitky kandidátů do Senátu v obvodech, které mají sídlo v Praze a ve středních Čechách, nebo do středních Čech zasahují - takové bylo předvolební vysílání Českého rozhlasu Region.

HODINOVÉ SPECIÁLY ZE STŘEDOČESKÝCH MĚST

V unikátní sérii dvanácti hodinových speciálů jsme představili lídry kandidátek dvanácti středočeských měst. Celkem 115 lídrů odpovídalo na to, co vidí jako největší problém svého města. Další otázky se pak týkaly řešení konkrétních témat. Jednotlivé speciály si můžete poslechnout zde.

VIZITKY A DEBATY LÍDRŮ DO PRAŽSKÉHO ZASTUPITELSTVA

Na Regionu jste mohli slyšet i vizitky lídrů kandidátek do Zastupitelstva hlavního města Prahy - poslechnout si je můžete zde. Lídři se zároveň představili v sérii čtyř debat, o jejichž složení rozhodl los za účasti státního notáře. První debatu si můžete přehrát zde, druhou zde, třetí zde a čtvrtou zde.

VIZITKY KANDIDÁTŮ DO SENÁTU

Ve středních Čechách mají v letošních senátních volbách sídlo dva senátní obvody - Benešov a Mladá Boleslav, další dva senátní obvody do středních Čech zasahují - Litoměřice a Rokycany. V Praze se volí ve čtyřech senátních obvodech. Ve vysílání jsme vám nabídli vizitky všech kandidátů z těchto obvodů, poslechnout si je můžete zde.

VYSÍLÁNÍ V PRŮBĚHU VOLEB

Volební místnosti se otevřou v pátek 5. října od 14 do 22 hodin a v sobotu 6. října od 8 do 14 hodin. V průběhu voleb vám na Regionu nabídneme aktuální informace o jejich průběhu ve středních Čechách a Praze. Chybět nebudou zajímavosti z jednotlivých míst nebo informace o průběžné volební účasti.

VYSÍLÁNÍ PO SKONČENÍ VOLEB

Hned po uzavření volebních místností v sobotu 6. října od 14 hodin začíná na Regionu speciální vysílání, ve kterém vám nabídneme aktuální informace o sčítání volebních výsledků, reakce vítězů i poražených, komentáře politologa a novinářů. Povolební speciál budeme vysílat do 23 hodin.

autor: Pavel Kozler
Spustit audio