Přestupní terminál na sídlišti Dubina v Ostravě bude komfortnější

19. listopad 2016
Zprávy , Zprávy

Terminál u tramvajové smyčky loni postavil obvod Jih. Podle vedení města je ale nedokončený. Chybí hlavně zastřešení a toalety. Město proto zajistí projekt a peníze na dodatečné úpravy.

Na terminálu končí mnohé příměstské autobusy, které dříve jezdily na ústřední autobusové nádraží. Teď tam lidé musí přestupovat na tramvaje.

„Ten terminál je opravdu syrový, nedokončený. Cestující jsou na návětrné straně směrem od Staré Bělé, prší na ně, je to nekomfortní. Dopravní podnik ve spolupráci s městem dokončí ty věci, které tam chybí. Primárně přístřešky,“ říká radní Ostravy pro dopravu Lukáš Semerák z hnutí Ostravak.

Podle něj nebylo správné nechat stavbu, která stála asi sedm milionů korun, na obvodu.

„Myslím si, že tak zásadní projekt, jako je přestupní terminál, měl být investicí města,“ dodává Semerák. Obvod Jih nic nenamítá a bude s městem spolupracovat.

„Aktuálně vzniká realizační tým k výstavbě krytých zastávek v terminálu Dubina, kde máme nominovány dva své kolegy. My to nevnímáme tak, že se to nepovedlo. Nevnímáme nějaké negativní ohlasy na stavbu, ale následné kroky povedou k zajištění vyššího komfortu pro cestující,“ říká mluvčí obvodu Ostrava-Jih Martina Gavendová.

Přestupní uzly s parkovišti na okrajích města mají ulevit dopravě v centru. Pro cestující z Karvinska funguje od jara terminál Hranečník. Příští rok chce město vybudovat další na smyčce Černý potok pro lidi dojíždějící z Hlučínska a Opavska.

autor: Petra Sasínová
Spustit audio