Při nehodě na Opavsku dnes zemřeli tři lidé, těžce zraněné je dítě

20. červen 2019 21:22

Dnešní srážku osobních vozů u Neplachovic na Opavsku nepřežili tři lidé. Dva zemřeli přímo na místě ještě před příjezdem záchranářů, další svým zraněním podlehl při oživování.

Těžké zranění utrpěla pětiletá dívka, kterou záchranáři převezli do Fakultní nemocnice Ostrava (FNO). Její stav byl při předání život ohrožující, řekl ČTK mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.

„Záchranáři se pokoušeli o záchranu muže neznámé totožnosti, který cestoval v jednom z automobilů. Přes intenzivně poskytovanou přednemocniční neodkladnou péči u něj došlo po naložení na palubu vrtulníku k selhání krevního oběhu a několik desítek minut trvající resuscitace nevedla k úspěchu. Pacient podlehl svým zraněním a lékař musel konstatovat jeho smrt,“ uvedl Humpl.

V jednom z vozidel zůstal zaklíněn jednapadesátiletý muž a o tři roky mladší žena. „Zasahující lékař zjistil, že nejeví známky života. Jejich poranění byla neslučitelná se životem a podlehli jim ještě před příjezdem záchranářů,“ upřesnil Humpl.

Záchranáři ošetřili i pětiletou dívku s vážnými poraněními, kterou v ohrožení života předali na urgentní příjem FNO. „Dívka byla přijata s vážnými poraněními, ale je v tuto chvíli ve stabilizovaném stavu,“ řekla ČTK před 20:00 mluvčí FNO Naďa Chattová.

Podle policejní mluvčí Soni Štětínské se nehoda stala na silnici I/11. „Podle předběžných informací řidič osobního vozidla předjížděl v zatáčce a došlo ke střetu s protijedoucím automobilem,“ uvedla Štětínská. Místo nehody muselo být uzavřeno a dopravu policie odkláněla na objízdné trasy.

zdroj: ČTK
Spustit audio