Příprava opavského stadionu na první ligu se komplikuje

15. červen 2018 14:21
Zprávy , Zprávy

V Opavě se komplikuje rekonstrukce městského stadionu. Do výběrového řízení na vybudování vyhřívaného trávníku se nepřihlásila žádná firma.

Právě vyhřívaný trávník je ale podmínkou pro pořádání prvoligových utkání. Znamená to, že klub SFC bude hrát domácí utkání v brněnském exilu déle, než se původně předpokládalo. Potvrdil to technický ředitel opavského klubu Jaroslav Rovňan.

Fotbalová Opava bude mít dočasný azyl v Brně. Za půjčení stadionu zaplatí statisíce

Fotbalová výzdoba kašny před opavským magistrátem

Opavský fotbalový klub SFC bude v podnájmu brněnské Zbrojovky. Brněnští radní schválili pomoc opavskému klubu, který postoupil do první ligy, ale nemá ještě připravený stadion. Znamená to, že Zbrojovka pronajme Opavě městský stadion Srbská na domácí zápasy.

„Město ve středu vyhlásí nové výběrové řízení na dodavatele vyhřívaného trávníku. Všechno poběží znovu a město využije všechny nejkratší termíny, aby započala samotná realizace stavby,“ dodává Rovňan.

Opavští fotbalisté mezitím zahájili přípravu na nový ročník ligové soutěže. A jako prvoligový nováček už představili první posilu. S týmem poprvé trénoval střední pardubický záložník Jan Řezníček. Ten doufá, že si vybojuje místo v sestavě.

„Je to logické. Už jen to, že jdu do prvoligového týmu – je jasné, že je tady větší konkurence. A hrát bude ten, kdo je na tom líp,“ dodává hráč.

autoři: tif , mrk , ddp
Spustit audio