Problematický přejezd ve Frýdku-Místku bude mít do konce října závory

17. září 2020 07:50

Na problematickém železničním přejezdu na Nádražní ulici ve Frýdku-Místku už brzy přibudou závory. S jejich montáží začala Správa železnic tento týden. Na tomto přejezdu se v minulých letech stalo hned několik nehod.

„Už tady dokonce na červenou projel i autobus,“ připomněla paní Marcela případ řidiče linkového autobusu, kdy ho od srážky s vlakovou soupravou dělily jen sekundy. „Je to tady špatné, závory určitě prospějí,“ dodává.

A nejen řidiči nerespektují signalizaci, týká se to i chodců. „Na přejezdu se v minulosti už stalo několik dopravních nehod, naštěstí se obešly bez vážnějších zranění. Nicméně lidé začali volat i po závorách, tak jsme o tom jednali s Drážní inspekcí, potom také s vlastníkem přejezdu, tedy se správou železnic,“ říká mluvčí Frýdku-Místku Jana Matějíková.

Čtěte také

Mluvčí správy železnic Nela Friebová upřesnila, že za posledních 6 let se na přejezdu staly 4 mimořádné události. Jednou z nich byla třeba srážka vlaku s polským kamionem. „Z důvodu nepříznivého vývoje nehodovosti a kolizních situací na tomto přejezdu doporučila policie doplnění závor na tomto přejezdu,“ dodala.

Lepší zabezpečnění přejezdu bude stát 17 milionů korun. Stavení práce teď nemají vliv na provoz, v druhé polovině října by tu ale měli být lidé zvlášť opatrní. „Od 22. října do 29. října se bude přejezd přepínat do nového stavu a proto nebude v činnosti. Před přejezdem budou osazeny dopravní značky a zabezpečovací zařízení,“ uvedla Friebová.

Součástí prací bude i dobudování chodníků po obou stranách přejezdu. Do konce října bude lepší zabezpečení hotovo.

Spustit audio

Související